NB II

Kihűlt volna a termálvíz, ha időben elkezdik fűteni a balmazújvárosi pályát

A következő téltől viszont már megoldják a fűtést.

Egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak le az NB II első tavaszi fordulójában, hiszen amint beszámoltunk arról, Balmazújvárosban a stadion játékterét balesetveszélyesnek és játékra alkalmatlannak ítélték a szervezők, így későbbre halasztották a Békéscsaba elleni összecsapást. A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni – olvashattuk a hétvégén a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő hivatalos honlapján.

Dr. Tiba István, a Balmazújvárosi Football Club elnöke és a Balmazújváros Sport Kft. önkormányzat által delegált képviselője a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a pályafűtéssel kapcsolatos problémáról.

– Az extrém hideg miatt már december óta kéne fűtenünk a pályát, hogy most játszani tudjunk. De ehhez olyan mennyiségű hőt kellett volna levenni a hatvanfokos termálvízből, hogy húszfokos maradt volna, amiben nem élvezetes ülni – mondja az mno.hu-nak Tiba István, aki hozzátette, mintegy tízmilliós költség lett volna, hogy másképp oldják meg a feladatot.

Mivel az utóbbi napokat leszámítva Balmazújváros környékén nulla fok alatt volt folyamatosan a hőmérséklet, a havat is csak egyszer tudták elkezdeni letolni a pályáról. Ha a hideg gyepről akarták volna letakarítani, tönkretették volna a füvet, állítja az elnök. Viszont ígéri, a következő téltől a rendkívüli hidegben is megoldják a fűtést egy gázmotor segítségével. Addig marad a fohászkodás.

Olvasói sztorik