NB II

Hiába a győzelem, Rokszin nem tudott önfeledten örülni a sikernek

A felcsúti védővel történt balszerencsés ütközet után Rokszin kiemelte: [i]„olyan játékos vagyok, aki mindig győzelemre hajt, de nem olyan áron, hogy bármilyen sérülést okozzak az ellenfélnek.”[/i]

Bravúros győzelmet aratott a Szolnoki MÁV FC vasárnap a favorit Puskás Akadémia FC ellen az NB II-es bajnokság első, tavaszi nyitófordulójában. A hazaiak Berdó Péter korai góljával tartották otthon a három pontot, miközben a találkozó a 78. percben történt balszerencsés sérülés miatt is emlékezetes marad. Ekkor egy fejpárbajt követően Rokszin Ádám a felcsútiak friss igazolásával, Hegedűs Jánossal ütközött a pályán, a 20 éves védőt kórházba kellett szállítani. A CT-vizsgálat később az orrcsont darabos törését, a járomcsont külső lemezének benyomatát, valamint agyrázkódást állapított meg. A szolnokiak 25 éves játékosa a bravúros győzelemnek ellenfele sérülése miatt nem is tudott önfeledten örülni, az ütközésre pedig így emlékezett vissza.

– A 78. percben szolnoki csapattársam előrevágta a labdát, és mindketten, Hegedűs János és én is a labdára startoltunk, felugrottunk fejelni, Hege pedig előbb ért a játékszerhez – emlékszik vissza Rokszin Ádám. Ezzel párhuzamosan én is felugrottam, mivel védtem magam, fent volt a könyököm és ugrás közben eltaláltam az arcát. Olyan gyorsan történt minden, hogy a szerencsétlen ütközés után első ízben nem is tudtam, hogy vajon az ellenfél arcát találtam-e el, nem tudtam, hogyan ütköztünk, illetve azt sem, hogy könyökömmel találtam-e el. Először nem gondoltam arra, hogy súlyos sérülést okoztam. Szeretném kiemelni, hogy nem a sérülésokozás vagy a szándékosság vezérelt, nem is az ellenfelet figyeltem, a labdát szerettem volna eltalálni, csakúgy, mint Hege. Mindketten keményen belementünk a szituációba, abszolút peches eset volt. Olyan játékos vagyok, aki mindig győzelemre hajt, de nem olyan áron, hogy bármilyen sérülést okozzak az ellenfélnek, nagyon sajnálom, ami Hegével történt.

Rokszin Ádámnak előbb sárga, majd piros lapot mutatott fel a játékvezető, így tehát idő előtt véget ért számára a találkozó.

– A játékvezető előbb sárga lapot, majd pirosat osztott ki, de a szabályok értelmében joga van megváltoztatni véleményét. Az eset után mérlegelte a sérülés súlyosságát, ezért döntött úgy, ahogy. Először azt mondta nekem, hogy felelőtlen kézhasználat miatt kapom a sárga lapot, majd felülbírált a történteket, végül a kiállítás mellett döntött, amit elfogadok. Természetesen az eset után nagyon rosszul éreztem magam, nem is tudtam önfeledten örülni a sikernek, hiába arattunk óriási győzelmet a Puskás Akadémia FC ellen.

A szolnokiak játékosa kiemelte: szent a béke a Puskás Akadémia FC védőjével, akit már a kórházban meglátogatott.

– Hétfő délelőtt voltam Hegénél a kórházban, majd’ egy órát tudtunk beszélgetni, átbeszéltük a történteket. Neki is elmondtam, mennyire sajnálom az esetet, kiemeltem, hogy nem a szándékosság vezérelt. Nagyon örültem, hogy tudtunk egy jót beszélgetni a fociról, és persze mihamarabbi jobbulást kívántam neki. Úgy érzem, nem maradt benne tüske a sajnálatos sérülés után, nagyon korrektül reagált Hege is a helyzetre. Az agyrázkódás miatt nem emlékszik mindenre, de ő is kiemelte: ilyen sajnos előfordul a focipályán. Szerencsére Hege már jobban érzi magát, elárulta nekem azt is, hogy hétvégén szeretne játszani.

Rokszin Ádám végezetül így értékelte csapata meglepetés-győzelmét.
– A vasárnapi bravúros siker hatalmas lökést ad az egész társaságnak a folytatáshoz, hiszen óriási dolog megverni a Puskás Akadémiát. Szerintem tavasszal nem sokan tudják így megszorongatni őket a bajnokságban, mint ahogy mi tettük. Az első félidő kifejezetten magas színvonalú volt; nagyon fegyelmezetten játszottunk, sokat futottunk és olyan mezőnymunkát végeztünk, amivel az ellenfél fölé tudtunk nőni. Az felcsútiaknak is voltak gólszerzési lehetőségei, de a kapu előtt mi hatékonyabbak voltunk, így tudtunk nagyon fontos három pontot szerezni.

Olvasói sztorik