NB II

NB II: pályafűtés van, meccs mégsem lesz

Hiába lehetne alkalmazni a modern technikát, ha állítólag nincs rá pénz.

Bár a stadion pályamunkásai mindent megtettek a hó és a jégpáncél eltakarításáért, az időjárás nem segítette a munkát, így elmarad a tavaszi nyitányunk – írja az NB II-es balmazújvárosi klub honlapja.

A Békéscsaba elleni vasárnapi mérkőzés elhalasztásáról pénteken már beszámoltunk, de azóta kiderült egy pikáns részlet is.

Jelenleg a stadion játéktere balesetveszélyes és játékra alkalmatlan, így klubunk vezetése úgy döntött, hogy időben jelzi az MLSZ felé halasztási szándékát. A stadion ugyan rendelkezik pályafűtéssel, annak hosszú távú üzemeltetése viszont olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az önkormányzat nem tud vállalni.

A játéktér több centis jégtakaróval fedett, a talaj pedig kb. 40 centi mélyen van átfagyva, amelyet egy-két napos fűtéssel nem lehetett volna felolvasztani – áll a klub indoklásában.

A rendszer nettó 486 millió forintba került, de mivel a helyi termálvíz melegét használja, különösen gazdaságos.

Tiba István, a város országgyűlési képviselője, miniszteri biztos január elején ezt nyilatkozta: „A rendszer jól vizsgázott. Jelenleg ez nincs üzemben, mint ahogyan egyetlen, erre alkalmas magyar pályán sem. Viszont, ha a február 19-i hazai bajnoki nyitányon, a Békéscsaba elleni találkozóra ez szükséges lesz, például a fagyott talaj okán, akkor természetesen napokkal korábban ezt be fogjuk kapcsolni.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik