NB II

A Siófok 19-re húzott lapot

Disztl Lászlónak rövid ideje van arra, hogy kellőképpen felkészítse csapatát.

A tavaszi rajt előtt cserélt vezetőedzőt az NB II-es BFC Siófok, Disztl László a múlt héten vette át a csapat irányítását. A Rangadó.hu az egykori 28-szoros magyar válogatott védőt arról kérdezte, milyenek az első benyomásai új klubjánál, és hogyan látja az esélyeiket a tavaszi idényben.

– Viszonylag szokatlan, hogy valaki a felkészülés végén veszi át egy csapat irányítását, de különböző okok miatt úgy döntöttek a klubnál, hogy edzőt váltanak. Az utolsó héten próbálom a saját ízlésünkre formálni a játékot, bízom benne, hogy rövid idő alatt sikerült a fejeket rendbe tenni, megismerni a játékosokat. Azért sokukat ismerem, többen voltak már korábban is a játékosaim. Próbálom úgy felhasználni az időt, hogy játékban, taktikailag és szerkezetileg is optimálisan felkészítsem a csapatot.

– Miben kellene elsősorban fejlődniük?

– Fizikálisan rendben vannak a fiúk, jól fel lettek készítve. Megvan a kellő motiváltság is. A csapatjátékot próbálom még finomítani, hogy védekezésben és támadásban is egységesek tudjunk lenni. Taktikai téren próbálom felhozni a csapatot, mert ez nagyon fontos ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni.

– Mik a kitűzött célok?
– Az év elején nagyon jól szerepelt a csapat, de az őszi szezon végére leültek. Ebből is adódik, hogy váltás történt. Valami ősszel megtört. Próbálom a csapatot összerakni, és bízom benne, hogy minél több mérkőzésen tudunk jól szerepelni, s minél feljebb tudunk jutni a tabellán.

A Siófok húsz forduló után a húszcsapatos NB II 14. helyén áll, a tavaszi idényt pedig vasárnap a Zalaegerszeg ellen kezdi majd, hazai pályán.

Olvasói sztorik