NB II

Gosztonyi a nyáron visszatérne az NB I-be

A 26 éves játékos újra késznek érzi magát az élvonalra, és ha a Kisvárdával nem sikerül a feljutás, akkor a szezon végén szeretne távozni.

Augusztus végén a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw együttesétől igazolt az NB II-ben feljutásért küzdő Kisvárda Master Good együtteséhez Gosztonyi András, aki az őszi szezonban 13 bajnoki mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a másodosztályban, ahol csapata az ötödik helyről várja a tavaszi folytatást. A korábban az olasz Bariban, MTK-ban, Videotonban, DVTK-ban és Haladásban is futballozó U20-as világbajnoki bronzérmes játékos a Rangadónak beszélt tavaszi várakozásairól és nyári terveiről.

– Úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk, mindenki maximálisan odatette magát – kezdte Gosztonyi András. – Jó csapatokkal tudtunk edzőmeccseket játszani, és az is nagyban segítette a munkát, hogy Törökországban füvön tudtunk gyakorolni. Másfél hete most már itthon edzünk, és készülünk a hétvégi első bajnokira – amely egy igazi rangadó lesz, hiszen az ötödik helyezett Kisvárda a második Soroksár otthonába utazik.

– Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, biztos, hogy a hazaiak is győzelemmel akarják kezdeni a tavaszt – folytatta a korábbi utánpótlás-válogatott támadó középpályás. – Nem tudom, hogy milyen lesz a pálya minősége, de az is nagyban befolyásolhatja az összecsapás végkimenetelét. Mindenféleképp a három pontért utazunk a Soroksárhoz.

A kisvárdai klubnál nem titkolt célja a feljutás az NB I-be, ennek megfelelően a télen olyan rutinos NB I-es játékossal is erősítettek, mint a DVTK-tól érkező Bacsa Patrik, aki korábban Diósgyőrben is csapattársa volt Gosztonyinak.

– Azt gondolom, hogy a klubnál mindenki meg fog tenni minden tőle telhetőt, hogy feljussuk az első osztályba. Nagy talány még, hogy ez sikerülni fog-e, de az biztos, hogy egyik játékoson sem fog múlni, hogy összejöjjön. A szakmai stábtól a játékosokig mindenki azon van, hogy jövőre NB I-es legyen a Kisvárda. A tétmérkőzéseken majd kiderül, hogy erősödött-e a csapat az érkezőkkel. Reméljük, hogy igen.

Gosztonyi tavaly augusztusban egy plusz egyéves szerződést írt alá a Kisvárdával.

– A szerződésem úgy szól, hogy feljutás esetén egy évet még mindenképp maradok. Ha „ne adj isten” nem sikerülne, akkor szeretnék távozni, mert újra az NB I-ben akarok játszani. Jól érzem magam Kisvárdán, Révész Attiláéknak ezúton is köszönöm, hogy a nyáron segítettek, és újra fel tudtam építeni magam. Előtte körülbelül egy évig nem nagyon volt sikerélményem a futballban, de most végre megint úgy érzem, hogy jó úton járok, és kezdek olyan formába lendülni, amilyenben voltam korábban. Majd kiderül, hogy mi lesz a nyáron, de nekem már a családomra is gondolni kell, hiszen a feleségemmel várjuk az első babánkat, és egy újszülöttel nem egyszerű elköltözni az ország egyik feléből a másikba. Már most a télen is voltak élvonalbeli megkereséseim, de mivel a nyáron egy félidőt játszottam Lengyelországban, egy szezonon belül harmadik klubhoz nem igazolhattam. Úgy érzem, hogy feljutás esetén kellemes gondom lesz a nyáron, hogy majd két jó közül válasszak, de ez még tényleg a jövő zenéje.

Olvasói sztorik