NB II

Hívta a Puskás Akadémia, de marad Békéscsabán

Szélpál Norbert szerint klubjának jó esélye van arra, hogy a következő szezonban az NB I-ben szerepeljen.

Az NB II-es Békéscsaba a negyedik helyről várja a tavaszi szezont, a csapat hátránya csupán három pont a listavezető Puskás Akadémia mögött. A Rangado.hu a békéscsabai szurkolók által az ősz legjobbjának választott, húsz esztendős Szélpál Norbertet kérdezte a felkészülésről és a feljutási esélyekről, valamint arról, miért nem igazolt Pintér Attila csapatához, a Puskás Akadémiához.

– Elhívtak Máltára az edzőtáborba, ott töltöttem szűk két hetet. Utána leültünk beszélgetni, de azt a döntést hoztam meg, hogy maradni szeretnék Békéscsabán.

– Mi volt ennek az oka?

– Jól érzem magam Békéscsabán, jól is ment a játék. A több játéklehetőség reményében hoztam meg ezt a döntést, nem éreztem azt, hogy nekem mindenképpen váltanom kellene. Ugyanabban az osztályban szerepelünk, lehet, hogy más lett volna, ha egy NB I-es klub keres meg.

– Vasárnap újból tétmérkőzés vár a csapatra, hogyan értékelné az elmúlt hetek, hónapok munkáját?

– Teljesen rendben volt ez a felkészülés, az edzőmérkőzéseink is jól sikerültek. Az utolsó meccsünket Debrecenben játszottuk, 0-0 lett. Úgy gondolom, hogy ez jó eredmény, hétvégén pedig már Balmazújvárosba megyünk és elkezdődik a tavaszi szezon. Az a cél, hogy feljussunk, ezért küzd mindenki. Az őszi szezont szerencsére végig tudtam játszani, azon leszek, hogy tavasszal is játékban legyek. A célom az, hogy minél előbb NB I-ben futballozhassak, remélhetőleg ez már most össze fog jönni, mert feljutunk.

– Milyenek az erőviszonyok a másodosztályban?

– A Puskás Akadémia kerete kiemelkedik a mezőnyből. Viszont eléggé kiszámíthatatlan ez a bajnokság, s szerintem jó esélyünk van feljutni. A Puskás Akadémia vezeti a bajnokságot, de mögöttük ott van szorosan három-négy csapat. Azon leszünk, hogy ott legyünk az első két csapat között.

Olvasói sztorik