NB II

Pintér korábbi győri játékosa is Felcsúton kötött ki

Szabó Ottó edzőként igazolt Dunaszerdahelyről a Puskás Akadémiához.

A szlovákiai FK DAC egykori játékosa, csapatkapitánya, később rehabilitációs edzője távozott a klubtól és a Puskás Akadémiában folytatja a szakmai munkát – írja a felvidéki klub honlapja.

„A Puskás Akadémia hároméves szerződéssel keresett meg. Új kihívásként tekintek erre a lehetőségre, szeretnék olyan helyen is érvényesülni, ahol a nulláról indulok és szinte senkit sem ismerek. A másik nagy kihívás a feljutás, hiszen bajnoknak lenni mindig a legnehezebb, bármelyik osztályban. Természetesen csodálatos emlékekkel és rengeteg felejthetetlen élménnyel távozom Dunaszerdahelyről. Mindenkinek szeretném megköszönni az elmúlt három évet. A klubnak nagyon köszönöm az átmenetet is, hiszen miután be kellett fejeznem a focit, az új munkakörben eltöltött másfél év során óriási tapasztalatot és nagyszerű alapokat szerezhettem. A kaput nem zárom be magam mögött, a szívem mindig visszahúz Dunaszerdahelyre” – mondja az egykori csapatkapitány, aki összesítve 51 ligamérkőzést játszott a DAC mezében, ezeken hat gólt lőtt.

A 35 éves Szabó Ottó a DAC-ban nevelkedett, 16 éves korában az osztrák Rapid Wien akadémiájára került. Ausztriában (Rapid, Braunau), Magyarországon (MTK, Sopron, Debrecen, Vasas, Győr, Pápa) és Szlovákiában (Slovan, Petrzalka és DAC) több mint 300 bajnokin futballozott, háromszor a szlovák felnőtt válogatottban is szerepelt. Posztját tekintve – szinte az egész pályafutása során – a védelem bal oldalán szerepelt. A felcsútiak vezetőedzőjével, Pintér Attilával az ETO-nál dolgozott együtt.

2006-ban hazatért, hogy a második vonalban kisegítse a csapatot, majd 2014 tavaszát megelőzően ismét visszatért. Éppen a Nagyszombat elleni győztes találatával vált véglegessé a DAC bennmaradása az idény végén. Tartós sérülése miatt 2015 szeptemberében végleg befejezte pályafutását, de a DAC kötelékében maradt, rehabilitációs edzőként dolgozott tovább.