NB II

“Mint egy rossz házasságban, megfáradt a kapcsolat”

A DVSC-től távozó Szakály Péter a Rangadónak mondta el, miért a Puskás Akadémiát választotta.

Kedden vált hivatalossá, hogy a Puskás Akadémia együttesében folytatja pályafutását a DVSC-től távozó Szakály Péter. A debreceniek korábbi csapatkapitánya fél plusz két évre kötelezte el magát a Pintér Attila által irányított felcsútiakhoz, és szerdán már elutazott a csapat spanyolországi edzőtáborába. A hétszeres magyar válogatott futballista a Rangadónak nyilatkozott a váltásról.

– Olyan volt ez az egész, mint egy rossz házasság, amikor megfárad. Úgy érzem, hogy nem lenne elegáns sárral dobálózni, meg beleköpni abba tálba, amiből enni adtak. Megfáradt és vége lett a kapcsolatnak, de ilyen a futballista élet, úgyhogy most már előre tekintek – kezdte Szakály Péter, aki természetesen a Puskás Akadémiához szerződéséről is beszélt.

– Jól megértettük egymást Pintér Attilával, amikor a válogatottnál együtt dolgoztunk. Ahogy hallotta, hogy mi történt velem Debrecenben felhívott, de akkor még egy kis türelmet kértem. Szerettem volna elsődlegesen külföldre igazolni, aztán a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy Budapesten szeretnénk családot alapítani. Leültünk a mesterrel, és szerintem egy szűk óra alatt eldőlt a sorsom. Azt nem tudom, hogy a két klub miben egyezett meg, hétfőn egy fél nap alatt lezajlott minden, kedden pedig már alá is írtam a szerződésem.

A 30 éves középpályás a felcsútiak rövid- és hosszú távú céljaira is kitért.

– Természetesen voltak más lehetőségeim is, és ezúton is szeretném megköszönni az érdeklődést. Nekünk most az volt a legfontosabb szempont, hogy Budapesten tudjunk élni a feleségemmel, mert a további életünket innen szeretnénk alakítani. Pintér Attila is olyan célokat vázolt fel, amik abszolút elnyerték a tetszésem. A rövidebb távú, hogy megnyerjük az NB II-t, utána pedig az, hogy egy nagyot alkossunk az NB I-ben. Úgy gondolom, hogy a keretünk alkalmas rá, most már testközelből is megtapasztaltam, hogy mit tudnak ezek a srácok. Nagyon boldog vagyok, hogy a Puskás Akadémia játékosa lehetek, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kitűzött céljainkat elérjük.

A DVSC-vel négyszeres magyar bajnok, és négyszeres kupagyőztes játékos kilenc év után hagyta el hajdúsági klubot.

– Ha valamit másképp csinálnék a karrieremben, akkor lehet egy picit előbb váltottam volna. Nem azért, mert Debrecenben rosszul éreztem magam, hiszen gyönyörű sikereket értünk el. Mindent, amit magyar játékos elérhet: bajnoki címek, kupagyőzelmek, szerepeltem a Bajnokok Ligája és az Európa Liga főtábláján, és eljutottam a válogatottságig is. Csakis a pozitív élményekre próbálok visszaemlékezni, de ha most egy három-négy évvel fiatalabb lennék, akkor lehet, hogy már hamarabb váltottam volna.

Olvasói sztorik