NB II

Mekkora király: akadémista tehetségeknek adományozott Rudolf

A Szpari támadójának cipőiben onthatják a gólokat a fiatalok.

Ajándékkal lepte meg a Bozsik Akadémia növendékeit Rudolf Gergely. A Nyíregyháza Spartacus korábbi válogatott labdarúgója futballcipőket adott olyan tehetségeknek, akik nem engedhetnek meg maguknak ilyen drága cipőket – írja a klub hivatalos honlapja.

Rudolf Gergelynek az egyik legnagyobb sportszergyártó céggel van szerződése, amely folyamatosan ellátja a legújabb, legmodernebb futballcipőkkel. A labdarúgónak így több pár sportcipő pihen a szekrényében, ezért úgy döntött, felajánlja jótékony célra.

– Volt amelyikben a válogatottban játszottam, volt amelyikben még külföldön szerepeltem, és rúgtam bennük pár gólt. Nyíregyháziként fontosnak tartottam, hogy segítsem a nyíregyházi fiatalokat, remélem ez is arra motiválja majd őket, hogy rövidesen együtt játszhassunk a Szpariban – mondta Rudolf Gergely.

A Bozsik József Labdarúgó Akadémiánál örömmel fogadták a felajánlást. A korábbi válogatott labdarúgó cipőit pénteken vették át a fiatal játékosok.

– Igyekeztünk olyan játékosokat kiválasztani, akik nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen prémium kategóriás cipőt. Van akit a szülei elvesztése miatt a testvére nevel, van köztük olyan, akinek három testvére van és az édesanyja neveli őket. Nekik ez óriási segítség – mondta Feczkó Tamás akadémiai vezető.

A sportoló több alkalommal segített már, korábban dedikált mezeit is odaajándékozta árverésekre. Legutóbb egy válogatott mezt ajánlott fel, a befolyt összegből pedig a kórház gyerekosztályát segítették. A labdarúgó is pályára lép szombaton a Nyíregyháza Spartacus első edzőmérkőzésén a Hajdúböszörmény ellen. A találkozó 11 órakor kezdődik az örökösföldi műfüves pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!