NB II

Véber szerint a Szpari már most egy hét előnyben van a többiekhez képest

A Nyíregyháza trénere elégedett a törökországi edzőtáborral.

Véget ért a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus törökországi edzőtábora, amely nem indult zökkenőmentesen a repülőtéri akadályok miatt, de Véber György vezetőedző szerint mindenképpen megérte a külföldi utazás.

– Látva az itthoni helyzetet, ez egy pótolhatatlan időszak lett volna, egy hét előnyben vagyunk azokhoz képest, akik nem utaztak edzőtáborba – kezdte a tréner a Szpari hivatalos oldalának. – Persze ilyenkor időutazást szoktam végezni, hogy az én időmben, a kilencvenes években nem is láttunk műfüves pályát. Hóban, sárban, fagyban gyakoroltunk, és megoldottuk a feladatot. Ez nagyon jó dolog, hogy van. De azért mégis más igazi füvön, jó időben tréningezni. Folytatjuk a megkezdett munkát, három edzőmérkőzés következik, közben pedig még dolgozunk, hiszen a felkészülés első ciklusában vagyunk. Itt még komoly fizikai terhelést kapnak a játékosok, majd újra utazunk Törökországba, ahol a finomító munka következik. Kétnaponta komoly ellenfelekkel találkozunk, közben pedig a taktikai elemeket gyakorolhatjuk, így biztos vagyok abban, hogy egy komplex felkészülésen leszünk túl – mondta Véber György vezetőedző.

A szakvezető kitért a játékoskeretre is. Egy befejező csatárral tárgyalt a klub, de végül nem sikerült szerződést kötni.

– Beszéltem a játékossal, aki elmondta, hogy mekkora lehetőség ez neki és óriási motivációt érez, majd másnap reggel közölte, hogy máshová igazol. Ezek szerint annyira mégsem volt motivált, mert azt nem tudom elképzelni, hogy a mienknél jobb ajánlatot kapott volna. Már nem érdekel, mert a keret adott, versenyhelyzet van, és az általam elképzelt játékrendszerekhez mindenhová megvan az ember – mondta Véber György.

Olvasói sztorik