NB II

Nem levezetni igazolt Dorogra a korábbi gólkirály

Több lehetősége is volt a Gyirmótról távozó Simon Attilának, de a családja miatt mindenképp haza akart költözni Budapestre.

Az NB II 15. helyén telelő Dorogi FC együttesében folytatja pályafutását a Gyirmótról decemberben távozó Simon Attila. A korábban a Paks színeiben NB I-es gólkirályi címet is szerző 33 éves támadó másfél éves szerződést írt alá, a Rangadó érdeklődésére pedig elmesélte, miért a Dorogra esett választása.

– Decemberben keresett meg először a Dorog, és eléggé szimpatikus volt, amit felvázolt az elnök úr, de azért kértem egy kis haladékot, nem akartam elkapkodni a döntést – kezdte Simon Attila, aki a Gyirmót és a Paks mellett Diósgyőrben, Újpesten, Siófokon, Kecskeméten, Zalaegerszegen, Pécsen és Ausztriában is futballozott. – Nagyon fontos szempont volt, hogy Budapesten tudunk lakni a családommal. Több mint tíz éve járjuk az országot, a nagyobbik lányom már hatéves lesz, és az ősztől iskolába fog járni. Eddig a családom áldozta be az életét miattam – a költözések miatt a lányomnak a mostani lesz az ötödik óvodája – ezért most én gondoltam úgy, hogy miattuk hozok áldozatot, és költözzünk haza Budapestre. Úgy érzem, hogy egy stabil NB II-es csapat van alakulóban itt Dorogon, a középmezőny eleje szerintem abszolút megcélozható. Minden szempontból szimpatikus volt, amit felvázolt számomra a klub, és most került pont az ügy végére.

– Volt megkeresés még szintén NB II-es Pest-közeli csapatoktól, de a Dorogé volt a legkorrektebb és legprogresszívabb – folytatta a korábbi NB I-es gólkirály. – Volt egy beszélgetésem a Nyíregyháza elnökével, Révész Bálinttal és Véber György vezetőedzővel is. Szerettek volna leigazolni, de aztán távolodtak az álláspontok, az elképzeléseink nem találkoztak, ezért megszakadtak a tárgyalások. Még adtam volna egy esélyt, hogy elmenjek egy NB I-ért harcoló csapathoz, és ezt még a családdal beáldoztuk volna, de aztán ez meghiúsult. Ezt követően már nem akartam tovább várni, és elfogadtam a Dorog nagyon korrekt ajánlatát.

A rutinos csatár eddig minden csapatánál jól termelte a gólokat, és a Dorogra sem levezetni igazolt.

– Természetesen azért igazoltak, hogy ontsam a gólokat, de már az NB II-ben sem adnak tíz gólokat ingyen. Nem szoktam ígérgetni, most sem fogok, de annyit mondhatok, hogy maximálisan oda fogom rakni magam, nem levezetni jöttem Dorogra. Nincs szó arról, hogy most kötöttem egy másfél éves szerződést, és akkor hátradőlök. Ugyanúgy oda fogom tenni magam, mint Újpesten, vagy Ausztriában, vagy bárhol – mondta Simon Attila.

Olvasói sztorik