NB II

Zoran Kuntics játékoscserékkel tartaná bent az NB II sereghajtóját

A keret alkalmas az általa elképzelt futballra, de az edzőmeccsek alapján érkezhet új ember.

Az NB II utolsó helyén telelő újonc, a SZEOL SC megtartotta első idei edzését, immár az új vezetőedző, Zoran Kuntics irányításával. Kuntics a szakmai ismeretei mellett mentalitása miatt is jó ötletnek tűnt, felrázhatja a sereghajtóként telelő együttest.

– Ehhez motiváció is kell, de erre nem is az edzésen helyeztem a hangsúlyt, hanem az első decemberi találkozásunkkor és közös vacsoránkon. Ezen a héten még lazább edzéseket tervezek, de a fiúk most is minden gyakorlatot nagyon komolyan vettek. Ennek örülök, az első lépéseket megtettük – mondta a Délmagyarországnak.

Mi lesz a következő? A szurkolók mondhatnák, hogy jó NB II-es, netán élvonalbeli igazolások, hogy a bennmaradáshoz vélhetően szükséges 28-30 pontot összegyűjtse tavasszal a SZEOL SC.

– Ilyen álmokat nem szabad kergetni, hiszen a mi lehetőségeink a legszerényebbek közé tartoznak a mezőnyben – véli a karácsony előtt igazolt szakember. – Inkább abban látom a fejlődési lehetőséget, hogy minél erősebb ellenfelekkel küzdjünk meg a február 19-ei rajtig, és ha az edzőmeccsek alapján szükségesnek érezzük, akkor pár cserét bonyolítsunk le. De tényleg csak akkor, ha kell, hiszen az általam elképzelt futballra a keret nagyon is képesnek tűnik, persze ezt bizonyítania kell. Nagyon örülök, hogy jövő szombaton 13 órakor Mórahalmon már a szerb élvonalban szereplő, nálunk jóval erősebb Szpartak Szabadka ellen küzdhetünk meg.

A SZEOL SC vezetése már nyolc edzőmeccset lekötött, magyar NB II-es és NB III-as csapatok mellett szerb és román ellenfelekkel nézhet szembe.

Olvasói sztorik