NB II

Kedden birtokba veszi az új stadionját a Kozármisleny – FOTÓK

Kedden megkezdi a felkészülését az NB II tizenhatodik helyén telelő HR-RENT Kozármisleny, amely ezzel egy óriási mérföldkőhöz érkezik, hiszen a műszakilag már elkészült és átadott új stadionba költözik a csapat – olvasható az együttes hivatalos honlapján.

“Természetesen egyelőre csak az öltöző amit birtokba vehetünk, hiszen az épület minden tekintetben üres még, és az ilyenkor amúgy is szokásos módon a műfüves pályán edzünk, kímélve az új talajt.

Mint tudjuk, a csapat kiemelkedő szereplése miatt a kormány az NB II-es csapatok között is kiemelkedő mértékű 400 milliós támogatást biztosított a stadionra, amelyet további 40 millióval emeltek meg amikor kiderült, hogy a tervezett megvalósítás nem fér bele az eredeti költségvetésbe.

Mint arról már többször beszámoltunk, hatalmas lehetőségnek tartottuk volna egy új stadion felépítését a völgyben, amivel megoldódott volna az edzőpálya lehetősége is a jelenlegi helyen, de végül az új városvezetés mégis a jelenlegi stadion átalakítása mellett döntött.
Ennek során teljesen kicserélődött a pálya talaja 50 cm mélységben alácsövezve és egy bevizsgált megfelelő összetételű talajszerkezetre fektették le az új gyepszőnyeget.

Sajnos a tervezés első szakaszába nem tudtunk bekapcsolódni, ami nagy hiba volt. Nyilván nem kérdés, hogy a gyakorlatban mi tudjuk a legjobban mire van szükségünk, mik a helyi értékek, és ezért csak mostanra derült ki számos tervezési hiba.
A stadion viszont elkészült, és nekünk nem fanyalogni kell, a feladat most az Önkormányzattal közösen az, hogy a szükséges átalakítások vagy változtatásokat a legokosabb megoldást kitalálva megvalósulhassanak az első bajnoki mérkőzésre.
Mivel a tavasz is nagyon feszített és az új pálya még nem terhelhető, úgy döntöttünk nem lesz külön pályaavató, az első hazai mérkőzés március 16-án a Nyíregyháza elleni bajnoki lesz.
Addig a PMFC pályát használjuk továbbra is
– adta hírül a kozarmislenyfc.hu

Olvasói sztorik