NB II

BL-csapathoz és Gera korábbi klubjához utazik az NB II-es élcsapat vezetőedzője

Feczkó Tamás a szünetben neves csapatok háza táján fejleszti magát.

Húsz forduló elteltével a harmadik helyen áll a magyar másodosztályban a Balmazújváros, amely vezetőedzője, Feczkó Tamás a csapat hivatalos oldalának értékelte az őszi szezont. Az interjúból az is kiderül, hogy a fiatal tréner a téli szünet alatt nem csak a pihenéssel tölti az idejét.

– Erősödött – válaszolt Feczkó arra a kérdésre, erősödött vagy felhígult az új húszcsapatos NB II? – Az NB III-ból felkerült együttesek is nagyon szervezetten futballoznak, s mindenki, még a legjobbak dolgát is alaposan megnehezítik. Aztán a korábbinál több mérkőzés is vár minden csapatra, ami szintén pozitívan hat a másodosztály küzdelmeire – folytatta a tréner, akit az NB I-es Mezőköves Zsóry FC-vel is szóba hoztak Pintér Attila távozása után, majd arról is beszélt, melyik helyezést érheti el a Balmaz a szezon végén.

– Láthattuk egész ősszel, hogy nagyon kiegyenlített a másodosztály. Ugyan most öt csapat az élen hasonló erősségű, ám az őket követő mezőny is igen kiegyensúlyozott. Elég 2-3 rosszul sikerült mérkőzés, s már a középmezőnyben találhatjuk magunkat. Igyekszünk mindig a soron következő meccsünket megnyerni, s akkor a végén a tavaszunk is szép lesz.

– A családdal, pihenéssel – felelte a szakember arra a kérdésre, hogyan fog telni számára a szünet. – Aztán egy tanulmányi út is van a tervben keletre (az orosz Rosztovhoz), és nyugatra (az angol West Bromwich-hoz) is.

A Rosztov az idei BL-szezonban bejutott a csoportkörbe, ahol az Atlético Madrid és a Bayern München mögött a harmadik helyen végzett, utóbbit pedig hazai pályán 3-2-re legyőzte. Gera Zoltán korábbi klubja, a West Bromwich a Premier League-ben jelenleg tizenhét forduló elteltével a nyolcadik helyen áll.

Olvasói sztorik