NB II

„Három-négy új érkező lehet, az NB I-ben bizonyított futballistákról van szó”

Minőségi igazolásokat tervez a Zalaegerszeg.

Téli pihenőjét tölti a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata. Csató Sándor vezetőedző úgy értékelte az őszi szereplésüket, hogy együttese annál mindenképpen magasabban jegyzett csapat, mint amit a jelenlegi kilencedik helyezése takar. Ám azt is elismerte, hogy a lehető legrosszabbkor jött számukra az év végi, nem várt hullámvölgy: az utolsó négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett az egerszegi együttes. A zaol.hu Csató Sándorral értékelte az őszi szereplésüket, és a tavaszi elképzeléseikről is beszélt.

– Erősítés mindenképpen lett volna, hiszen azt is megmutatta az ősz, hogy kikre nem számítunk a folytatásban. Konkrét kiszemeltjeink vannak, de tőlünk is lesznek távozók. Azt a helyzetet nem szeretnénk még egyszer átélni, hogy elfogyjon a választási lehetőségünk, mint az ősz végén. Egyelőre még minden képlékeny, a távozók száma attól függhet, kikkel tudunk megállapodni. Minden csapatrészbe szeretnénk minőségi, meghatározó labdarúgókat igazolni, vagyis három-négy új érkező lehet. A háttérben már zajlanak a beszélgetések, az NB I-ben és az NB II-ben is már bizonyított futballistákról van szó.

– Az alapemberek biztosan maradnak, és gondolom nem kell felsorolni, kik azok. A kilencedik helyezés persze beárnyékolja az őszi szereplést, ezért nehéz most kiemelni bárkit is. Úgy gondolom viszont, hogy voltak jó periódusai többeknek, így Szappanos, Forgács, Króner, Bobál, Patvaros és Nagy is közéjük tartozik.

– Bobál azért jött, hogy Daru mellett legyen egy hasonló kvalitású támadó, ha ő kiesne. Az élet sajnos úgy hozta, hogy a tavalyi NB II-es gólkirály Daru Bence tényleg kiesett, a végén meg ráadásul mindketten hiányoztak. Abban bízunk, hogy tavaszra Bence egészséges lesz és remélhetőleg sikerülnek az erősítéseink, így nem lesz akadálya annak, ahogy mindketten egyszerre a pályán legyenek.

Olvasói sztorik