NB II

Lencse: egyértelműen jót tett nekünk az edzőváltás

A Puskás Akadémia támadója úgy véli, felszabadultabb lett a hangulat a csapatban az utolsó öt őszi fordulóra.

Az éllovas Soroksárt látta vendégül az NB II utolsó őszi fordulójában a Puskás Akadémia FC, amely végül magabiztosan, 2-0-ra diadalmaskodott, így az első helyről várhatja a tavasszal a folytatást. A felcsútiak második gólját Lencse László szerezte, aki a Rangadónak értékelte a mérkőzést és az elmúlt húsz forduló tanulságairól is besszélt.

– Nagyon jól játszottunk, több olyan periódusa is volt a találkozónak, amikor szépen fociztunk és remek támadásokat vezettünk. Csapatként funkcionáltunk, ebbe pedig bele tudtuk tenni társaimmal az egyéniségünket is. Az utolsó négy mérkőzésen úgy játszottunk, ahogyan azt elvárják tőlünk, elégedett vagyok a szereplésünkkel. Mind egyénileg, mind csapatszinten nagyon jól muzsikáltunk, így kell teljesítenünk a hátralévő mérkőzéseken is majd, hiszen ez a csapat képes arra, hogy ilyen szintet képviseljen és megnyerje a bajnokságot. Nyilván azért összességében maradt hiányérzet bennem, hiszen voltak olyan összecsapások, ahol sajnos nem adtuk ki magunkból a száz százalékot, kimaradtak a ziccerek. Több olyan meccsen is hullajtottunk pontot, főleg a bajnokság elején, amelyeket nyerni kellett volna. Viszont ha minden így marad tavaszra is, biztos vagyok benne, hogy ezeket a hibákat ki fogjuk javítani.

November elsején hét győzelem, öt döntetlen és három vereség után menesztették az akkor még ötödik helyen álló PAFC éléről Szíjjártó István vezetőedzőt, valamint a szakmai igazgatót, Bognár Györgyöt is. A maradék öt találkozóra Vincze István vette át a csapat irányítását, ez idő alatt pedig legyőzték a Cegléd, Balmazújváros, Budaörs, Soroksár négyest, valamint döntetlent játszottak idegenben a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen.

– Felszabadultabb lett a hangulat az edzőváltás után, mindenkinek helyreállt az önbizalma – folytatta a csatár. – Kialakult a játékunk, lett stílusa a csapatnak és sokkal letisztultabb lett minden a pályán. Egyértelműen kijelenthető, hogy jót tett nekünk a változás, hiszen az edző és a csapat munkáját mindig az eredmények tükrözik, a győzelmek pedig azóta folyamatosan jönnek – zárta honlapunknak Lencse László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!