NB II

Lucsánszky az első helyről: meghatározó a Fradival történő együttműködésünk

A Soroksár vezetőedzője úgy véli, a játékosok hozzáállása is sokat változott.

Tizennyolc forduló elteltével az a Soroksár vezeti a magyar másodosztályú bajnokság idei szezonját, amely az előző évad ugyanezen szakaszában még az utolsó helyen állt. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában az együttes vezetőedzője, Lucsánszky Tamás beszélt a nagy változásról.

– Sikerült megerősíteni a keretet és változott a játékosok felfogása is, más hozzáállással küzdenek a pályán, és ezáltal a célok is megváltoztak – kezdte a tréner. – Elfogadták azt a munkamorált, amit igyekeztem megteremteni, ebben is látom a különbséget. Lényegesen többet és nagyobb alázattal dolgoznak, illetve kialakítottunk az öltözőben egy olyan kohéziós erőt, ami egészen másfajta, mint korábban. Nem tartom magam szigorú edzőnek, a következetesség és az őszinteség a fontos számomra. Meghatározó a Fradival való együttműködésünk, hiszen az egyik célkitűzése a klubunknak, hogy azok a fiatal játékosok, akik nem tudtak megragadni az idei szezonban a zöld-fehéreknél, nálunk készülhessenek az NB I-re. Nyugodtan jelentem ki, hogy a csapatomban lévő fiatalok előbb-utóbb be is fognak mutatkozni az NB I-ben – folytatta Lucsánszky, majd azokra a híresztelésekre is reagált, hogy a csapat két játékosa akár már a tavaszi szezonban is a kilencedik kerületben köthet ki. – Hivatalos állásfoglalás nincs még arról, hogy Holczer Ádám és Csilus Ádám a télen a Fradival készülne, egyik szemünk sírna, a másik pedig nevetne, ha ez így történne.

– Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy meg kell nyerni, amit természetesen az ellenfelek ezt megnehezítik azzal, hogy technikai háttérnek köszönhetően komolyabban készülnek belőlünk az ellenfelek. Mi is ezt tesszük, éppen ezért minden meccs feszült, rangadó hangulatú, egy jó motivációs indexszel rendelkezik az NB II jelenleg – nyilatkozta a Digi Sporton Lucsánszky Tamás.

Olvasói sztorik