NB II

„A következő három bajnokin kilenc pontot szerzünk”

Véber Gyögy irányításával még nem nyert a Nyíregyháza, de a tréner úgy érzi, a csapat edzésmunkája feljogosítja ilyen optimista kijelentésre.

Mátyus János távozása után vette át a másodosztályban szereplő Nyíregyháza Spartacus irányítását Véber György, akinek érkezése óta két vereség és egy döntetlen a csapat mérlege. Az NB II-ben jelenleg 14. helyen álló Szpari vezetőedzője a Rangadónak nyilatkozott a kezdeti nehézségekről.

– Minden edzőnek van egy elképzelése, és egy feléje támasztott követelmény a klub részéről. Esetemben ez most az volt, hogy egy gödörben lévő csapat szereplését gyorsan meg kellett volna változtatni, és van egy elvárás, hogy milyen stílusú, milyen szintű futballt kellene űzni – kezdte Véber György. – Elkezdődött egy munka, és mondhatom, hogy nagyon gyorsan összecsiszolódtunk a csapattal, a játékosok nagyon hamar felvették azt a ritmust a tréningeken, amit elvárok. Az edzéseken nagyszerű munka folyik, egy rossz szót nem tudok mondani. A játékosok a gyakorlásokon mindent megvalósítanak, aminek a hétvégi bajnokikon aztán semmiféle látszata nincs, a Sopron elleni első félidőt leszámítva. Akkor kifejezetten jól nézett ki a csapat, és történtek olyan mozzanatok, amelyeket majd a jövőben is szeretnék látni, persze még jobb kivitelezésben. Érdekes ez, mert az edzéseken a csapat nagyon jól átállt arra, amit én akarok megvalósítani, de a mérkőzéseken egyelőre ez sajnos még nem jött ki.

Természetesen a szakember is keresi az okokat, hogy a nyíregyházi csapat a bajnoki meccsekre miért nem tudja átmenteni az edzéseken mutatott formát.

– Van egyfajta lelki görcs a csapaton, hiszen már hosszú-hosszú hetek óta eredménytelen a társaság. Akár egy szerzett gól, vagy egy apró győzelem segíthetne ezen, és ez vasárnap most már el kell, hogy jöjjön, és bízom benne, hogy megfordul ez a széljárás. Pengeélen táncolunk, mert a céljainkról nem mondunk le, de be kell húznunk a téli szünetig hátralévő három mérkőzést ahhoz, hogy ez valós és reális maradjon. Hihetetlenül nehéz feladat előtt állunk, de meg kell oldani és meg is fogjuk oldani. A hétköznapi munka feljogosít ilyen optimista nyilatkozatra. Sajnos eddig nem volt látszata, de előbb-utóbb jönnie kell, és most már nincs tovább, három meccsből három győzelmet kell aratnunk. Nemrég fejtettem meg még egy problémánkat, ami csak az öltözőn belüli beszélgetésre tartozik. A mostani hét fő feladata, hogy ezt orvosoljuk. Fizikálisan, és szakmailag a pályán már az történik, amit én elképzelek.

– Jobb lenne persze, ha az edzéseken borzalmasan dolgoznánk, de a meccseket meg nyernénk – folytatta Véber. – Azonban akkor is ezt tudom csak mondani, támadjanak, kövezzenek meg érte. Most már tényleg jönnie kell az eredménynek. Azért is nagyon fontos ez a három mérkőzés, mert a téli felkészülés után már nincs apelláta, akkor már semmire sem hivatkozhatunk. A hétvégi mérkőzésen véltem felfedezni még egy gondot, és ha ezt tudjuk orvosolni a héten, akkor most már tényleg nem lesz probléma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik