NB II

„Beledugtuk a fejünket a guillotine-ba”

A SZEOL SC új vezetőedzője, Lóczi István szerint óriási „ellenszélben” dolgoznak.

Tegnap megírtuk: már nem Tóth Ákos az NB II-ben sereghajtó SZEOL SC vezetőedzője. A továbbiakban Lóczi István irányítja az együttest, aki eddig szakmai igazgatóként dolgozott a szegedi klubnál. Az új tréner a szegedma.hu-nak beszélt a helyzetéről.

– Szeretném megköszönni Tóth Ákos munkáját, hihetetlen dolog, hogy két osztályt tudott ugrani, egyúttal köszönöm Siha Zsolt, Makra Zsolt és Bagdi Ferenc, valamint a vezetés munkáját is, már csak azért is, hogy bevállalták az NB II-t ilyen városi támogatottsággal. Óriási ellenszélben dolgoztak, az utóbbi két hétben edzett a csapat már Algyő, Dorozsmán és Mórahalmon, ráadásul rendkívüli sérüléshullám is sújtotta a csapatot, az első tíz pont bravúr volt. A szerencse egyszer ad és egyszer elvesz, a Mosonmagyaróvár és a Zalaegerszeg ellen nem sikerült a pontszerzés, pedig nem játszottunk rosszul. Ez egy nagyon nagy bravúr, hogy itt vagyunk az NB II-ben, az eredménytelenség ellenére. Az ő részükre ebben maximum tíz százalékot írok, ebben jóval nagyon többet jelentettek a feltételek. Aki ezt a feladatot elvállalja, az vagy beteg, vagy nagyon hiú. Hogy miért vállalom el? Engem nem a hiúság hajt, de a klub alkalmazásában állok, és a szertárossal nem mehet el a csapat. Tudom, hogy sok az ellenszurkolóm a városban, nekem most erkölcsi kötelességem megtámogatnom a csapatot. Megpróbáljuk ebből a fásultságból, eredménytelenségből kibillenteni valahogy a csapatot, de most beledugtuk a fejünket a guillotine-ba – mondta Lóczi István.

Úgy folytatta, az első meccsén három emberre nem számíthat, hiszen Gajág Gergő, Péter Antal és Konstantinos Ikonomou eltiltás miatt nem játszhat, így kényszerűségből mindenképp változtatnia kell, az edzésmunkában azonban nem tervez változtatni.

– Talán defenzívebben fogunk játszani Nyíregyházán, Ákos megpróbált egy picit támadóbb játékot, de hihetetlen balszerencsénk volt a Siófok ellen a tizenegyessel. Nem mi vagyunk az esélyesek vasárnap, egy olyan Nyíregyházához megyünk, amely komoly bajban van, mások a céljaik, mint nekünk, és valószínűleg úgy gondolkoznak, hogy kit nem verjünk meg, ha nem a Szegedet – tekintett az idén még a SZEOL-ra váró feladatokra Lóczi István.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik