NB II

Véber kiakadt a játékosai fizikai állapotán

A Nyíregyháza új trénere az MLSZ fiatalszabályával sincs kibékülve.

A válogatott szünet miatt a héten a másodosztályban sem rendeznek bajnoki mérkőzéseket, így az edzőváltáson nemrégiben átesett Nyíregyházánál még komolyabban a fizikai felkészülésre helyezik a hangsúlyt. A nyírségiek Facebook-oldalán az új tréner, Véber György nyilatkozott az eddigi tapasztalatairól, és arról jól jött-e a szünet.

– Őszinte leszek, nagyon jól jött. Én meccspárti vagyok, az a jó, ha sok mérkőzés van, de ebben a szituációban, a Sopron elleni mérkőzés tapasztalatait levonva, nagyon jól jött a szünet – kezdte a tréner, aki korábban Pápán és Mezőkövesden is dolgozott már az NB I-ben. – Ezen a héten többször is két edzést tartottam a játékosoknak. Azt nem mondom, hogy mini alapozást végeztünk, de igen kemény erőnléti tréningeken vannak túl a labdarúgók. Az időszak nem indokolná mindezt, de a csapat állapota igen, hogy az utolsó fordulókra megfelelő legyen az erőállapot. Ahhoz a fajta játékstílushoz, amit én szeretnék játszatni az együttessel, ahhoz más szükségeltetik, mint amit eddig végeztek a játékosok. A Sopron ellen az első félidőben ebből már talán lehetett látni jeleket, és szükség van az erőre ahhoz, hogy ezt bírja tovább a csapat. Folyamatosan 15-15 perccel ezt szeretném kitolni, mert létkérdés, hogy a hátralévő fordulókban jól szerepeljünk * folytatta Véber, majd a sérültekről és az NB II-es fiatalszabályról is szót ejtett.

– Máté Péter már a múlt héten is százszázalékosan edzett, Békéscsabán már számíthatok rá. A fiatalok közül Ács Ádám és Ötvös Bence is felépült, 19 mezőnyjátékos stabilan készül. Dvorschák Gábor és Rudolf Gergely még hiányzik, Dragóner Filip pedig még külön erőnléti edzővel dolgozik. Az ő szereplése nagyon jól jönne a következő találkozón. -így Véber György, aki a 20 éves Kártik Bálint eltiltásának sem örült. – Ez nagyon nagy gondot okoz. Én még nem voltam ilyen csapat edzője, ahol erre a szabályra kellett figyelni, és majdnem el is cseréltem magam. Ez a szabály nem jó, nem így kell a fiatalokat beépíteni. Nekünk ez komoly probléma, és a nálam már alapemberré előrelépő Kártik Bálint valóban nem szerepelhet Békéscsabán. A posztjára van ember, ezt megoldjuk, de a fiatal kérdés, hogy ki játszik majd, komoly fejtörést okoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik