NB II

NB II: gyerekekkel edzett a Békéscsaba

Rendhagyó edzéssel folytatódott a csabai lilák programja csütörtökön délután.

Zoran Szpisljak vezetőedző egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia utánpótlásközpontjába vezényli az NB II-es felnőtt csapat labdarúgóit.

A szakmai stáb, az első és a második csapat tagjai is lelkesen fogadták a feladatot és az akadémia vadonatúj műfüves pályája felé vették az irányt. Lett is nagy meglepetés, hiszen az éppen tréninghez készülődő U13-as, U15-ös, U18-as és U8-as korosztályok játékosai egyáltalán nem számítottak ilyen különleges lehetőségre.

A feladatokat persze mindenkinek végre kellett hajtania, így az öröm és a gyors ismerkedés után jöhetett a bemelegítés és a közös edzés – írja a klub honlapja.

– Úgy gondolom, időnként mindenkinek szüksége van pluszmotivációra és ilyen jellegű megmozdulásokra is. Már régen azon vagyunk, hogy az utánpótlást sokkal közelebb hozzuk a felnőtt csapatokhoz, így a mai tréning is elsősorban ezt a célt szolgálta. A jövőben rendszeresen fogunk hasonló összetartásokat szervezni, mert úgy láttam a srácokon, hogy ez számukra is igen lelkesítő volt. A gyerekeknek folyamatosan látniuk és tapasztalniuk kell, hogy hova juthatnak, mit érhetnek el a sportban, ez extra erőt és kitartást adhat számukra – vélekedett Zoran Szpisljak vezetőedző.

– Nemes gesztusnak tartom, hogy a vezetőedző ilyen szinten is foglalkozik az utánpótlással és szakított időt arra, hogy a srácok közvetlen közelről láthassák, sőt közösen dolgozhassanak a nagy csapat játékosaival. Szerintem ezt többször is meg kellene tenni, hiszen az élmény és a lehetőség egészen biztosan mindenki hasznára válik. A felnőtt csapat játékosain is látszott, hogy örömmel foglalkoznak a kicsikkel – próbálták őket bevonni mindenféle feladatba – így nekik is lehetőségük volt némi feltöltődésre – mondta az egyik szülő.

Olvasói sztorik