NB II

Döntetlen a Békéscsaba–SZEOL edzőmeccsen

Zárt kapuk mögött játszottak az NB II-es riválisok.

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – SZEOL SC 2-2 (2-0)
Békéscsaba, játékvezető: Iványi
Békéscsaba: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál, Bényei, Spitzmüller, Nagy I., Szalai, Oláh, Gránicz, Birtalan. Cserék: Baráth, Konyecsni, Mácsai, Viczián, Urbin, Ihrig-Farkas. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
SZEOL: Leindler – Gajág, Vágó, Ikonomou, Buzási, Puskás, Búrány, Grünvald, Péter A., Schrammel, Makszimovics. Cserék: Dangó, Rácz, Forró, Lévai, Mendebaba, Németh, Fülöp, Hajder. Vezetőedző: Tóth Ákos
Gólszerzők: Gránicz (26.), Oláh (45.), illetve Ribánszki László (öngól 71.), Rácz (83.)

Zártkapus edzőmeccsen fogadta a Békéscsaba 1912 Előre a szintén másodosztályú SZEOL SC-t. A csabai klubhonlaptudósításából kiderül: a hazaiak kezdtek jobban, kétgólos előnyt harcoltak ki az első félidőben, de erre kettővel válaszolt a SZEOL a második játékrészben. A találkozó így 2-2-vel zárult.

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – A felkészülési mérkőzés mindenképpen elérte célját, még akkor is ha nem sikerült győznünk. Sokáig vezettünk és sok szép támadást dolgoztunk ki, emelett lehetőséget kapott több fiatal játékos is. A elsődleges cél a meccsterhelés volt és hogy ritmusban maradjunk a szünet alatt is – hiszen a jövő hét végén már a Szparit fogadjuk. Nagyon örülök annak, hogy mindenki megállta helyét és külön kiemelném Oláh Lacit, akit egyrészt olyan szintű játékot mutatott, amit eddig még nem láttunk tőle – az pedig külön öröm, hogy gólt is szerzett. Az ilyen teljesítmény mindenképpen a klubnak is hasznára lesz, hiszen azért dolgozunk, hogy labdarúgóinkat és ezáltal a csapatot megfelelőképpen fel tudjuk építeni. Gratulálok mindkét együttesnek! Holnap a NB3-ban lesznek visszajátszók, de óvatosan és körültekintően kell eljárnunk a sérülésveszély miatt.

Tóth Ákos, SZEOL: – Teljes csapatot tudtam cserélni és nagyon örülök, hogy el tudtunk jönni egy mérkőzést lejátszani Békéscsabára – így mindenképpen hasznosnak értékelem a mai meccset. Egy jó erőkből és nagy kedvvel játszó Előrét láthattunk az első félidőben, így kettővel vezettek is. A második félidőben mi is felbátorodtunk és bár szerencsével, de sikerült ikszre hoznunk a meccset – bár hangsúlyozom, most nem az eredmény volt a lényeg. Bízom benne, hogy ez az erőfelmérő jól szolgálta mindkét csapat érdekeit és jövő héten győzelemmel folytathatjuk a bajnokságot. Számunkra továbbra is a bennmaradás a cél, ezért kell tovább dolgoznunk és mindent megtennünk. Próbajátékost is teszteltünk, igyekszünk az igazolások tekintetében is előre nézni – meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Olvasói sztorik