NB II

NB II: „A körülményeink körülbelül megye-egyes szinten vannak”

A másodosztály sereghajtójánál a játékosok maximálisan elkötelezettek annak érdekében, hogy bent maradjanak.

Nehéz helyzetben van a SZEOL SC, amely az elmúlt hét bajnokiját egyaránt elveszítette, az utóbbi időszak sikertelenségeinek következtében pedig az NB II-ben újonc gárda a huszadik helyre csúszott vissza. A szegediek nyáron kinevezett sportigazgatója, Siha Zsolt a szegedma.hu-nak adott interjújában elmondta: mindent ugyanúgy csinálna, ahogy azt eddig tette, a játékosok pedig maximálisan elkötelezettek annak érdekében, hogy bent maradjanak a másodosztályban.

– Kijelentem, hogy ebben a keretben nincs egy darab labdarúgó sem, aki nem ütné meg az NB II szintjét. Lehet, hogy két hónappal ez előtt nem ütötte még meg, vagy most is csak alulról súrolja, de a tavaszi szezonra jó NB II-es labdarúgó lesz. Mindenféle találgatást szeretnék eloszlatni, nincs edzőkérdés a csapatnál, csináljuk a saját dolgunkat, megpróbáljuk elérni a célkitűzésünket. Nem ígértük azt, hogy az NB I-ért fogunk harcolni, kóklerség is lenne ezt tennünk – kezdte.

Beszélt arról is, hogy mennyire volt nehéz Szegedre csábítani egy kiszemeltjüket.

– Profi világról van szó. Úgy lehet ideigazolni valakit, ha vagy olyanok a szerződés feltételei, hogy neki ez megérje anyagilag, vagy olyanok a körülmények, hogy neki ez nagyon tetszik, és el tudná itt képzelni magát. Mivel tudjuk, hogy a költségvetésünk az egyik legalacsonyabb, az A opcióval nem tudunk versenyezni. A B még inkább ki van lőve, mert a körülményeink körülbelül megyeegyes szinten vannak. Ezért csak abba lehetett kapaszkodni, hogy olyan srácokat keressünk, akiknek kicsit megsiklott a pályafutása, de az élettől szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy bebizonyítsák, hogy ők igenis tudnak futballozni. Ez, hogy ennyi pontunk van, ebben nyilván közrejátszottak a sérülések is, de nem szeretném erre fogni, mert minden csapat életében van olyan, hogy sok a sérülés. Nekünk volt egy picit, amikor extrémen sokan voltak, reméljük lesz olyan, amikor kevesebb hiányzónk lesz. Ilyen szempontból nehéz Szegedre futballistát hozni, de nekünk ez a hivatásunk. Ha valaki azt látja, hogy neki betonkemény pályán kell edzenie napi szinten, akkor ez nem biztos, hogy az ő ízületeinek hosszú távon használ. Innentől kezdve lehet, hogy választ egy másik helyet, ahol meg van néha locsolva az a pálya – fogalmazott.

A teljes interjút itt olvashatják!

Olvasói sztorik