NB II

„Szerettem volna betartani, amit ígértem”

Varga Attilának fáj, hogy Cegléden a közvetlen vezetőktől nem kapott köszönetet az elvégzett munkájáért.

Meglepően korán, már szeptember végén edzőváltásra került sor az NB II-es Cegléd csapatánál. A döntés azért is volt rendkívül váratlan, mert Varga Attila irányításával remek teljesítményt nyújtott az együttes az előző idényben, és magabiztosan jutott vissza a harmadosztályból.

A tréner – aki korábban a Soroksárt és a Mezőkövesdet is irányította – a távozása után egy ideig betegállományban volt, de most a Rangadó.hu-nak elmondta, hogy ismét készen áll a munkára.

– Mi állt a ceglédi távozása hátterében, amiért betegállományra volt szüksége?
– A tavalyi fantasztikus szezon után sokkal több támogatásra, türelemre számítottam, de történt néhány váratlan dolog és a Szeged elleni mérkőzés után megfosztottak a vezetőedzői pozíciómtól. Ez mélyen érintett, és az orvosom néhány nap pihenőt javasolt – kezdte Varga Attila.

– Jogosnak, indokoltnak érezte a ceglédi döntést?
– Mi számít igazságosnak a mai világban, a profi sportban?! Talán nem csak akkor kell kiállni az edzők mellett, amikor 32 mérkőzésből 24 győzelem van, hanem akkor is, amikor nem úgy megy a szekér, és hullámvölgybe kerül a csapat, hiszen a versenysportnak ez is természetes velejárója! A legjobbaknak is vannak gyengébb periódusaik, de van egy mondás: soha ne add fel! Tisztességesen, becsületesen tettem a dolgomat a legjobb tudásom szerint. Azért maradtam nyugodt, mert tudtam, előbb-utóbb fordul a kocka és elindultunk volna felfelé! Eddig is nehéz feladatokat kellett megoldanom és munkás edzőként mindig sikerült az elém kitűzött célokat megvalósítanom. Ezért is terveztem hosszú távra Cegléden, mert még az elején, az építkezésnél tartottunk, ahol mindig vannak nehéz pillanatok. Szerettem volna úgy befejezni a munkámat, hogy betartom, amit ígértem, és 2018-ra egy igazán szerethető NB II-es csapata van Ceglédnek! Tudni kell, hogy nem minden rajtunk múlik. Sajnos a mi szakmánkban a siker mindenkié, a rosszabb eredmények pedig csak az edzőt nyomják. Szerettem Cegléden dolgozni, remélem, minden úgy alakul, ahogyan szeretnék. A játékosoknak és a stábnak köszönettel tartozom, hálás vagyok a munkájukért! Fájó pont számomra, hogy a közvetlen vezetőktől nem kaptam még egy köszönetet sem az elvégzett munkámért, viszont én szeretném elegánsan lezárni ezt a fejezetet, és ezúton köszönök mindent! Boldog vagyok, hogy tehettem a város sportjáért és az ott töltött időszakot sikerként élhettem meg!

– Mikor és milyen jellegű klubnál vállalna legszívesebben munkát?
– Nincs már szerződésem a CVSE-vel, így megtisztelő bármilyen megkeresés. Természetesen minél magasabb osztályban szeretnék dolgozni, ahol komoly tervek, célok, feladatok és kihívások vannak!

Olvasói sztorik