NB II

Tisza: egy edzőváltás sosem jó, de nem áll meg az élet

A Nyíregyháza támadója szerint még jelenleg is a csapatépítés fázisában járnak.

Azzal a tudattal léphetett pályára a Nyíregyháza Spartacus FC szombaton az NB II 14. fordulójában a Puskás Akadémia ellen, hogy kedden a klub elnöke, Révész Bálint az öltözőben járt, és ultimátumot adott. A vezető elmondta, amennyiben a csapat nem nyeri meg a soron következő két bajnoki mérkőzését, a szakmai stábban és a játékoskeretben is személyi változások lesznek. A Szpari végül 2-0-ra kikapott hazai pályán a felcsútiak ellen, a Rangadónak pedig a nyírségiek támadója, Tisza Tibor beszélt az elnöki látogatásról, és a vereségről is.

– Az ultimátum után is ugyanúgy készültünk a mérkőzésre, ahogy szoktunk, mivel nekünk minden meccs ugyanolyan fontos, és mindig a három pontért lépünk pályára annak érdekében, hogy továbbra is számolni lehessen velünk a feljutásért vívott harcban – kezdte a 31 éves támadó. – Megéltünk már párszor ilyen szituációt, ez benne van a futballban, nem éreztem azt, hogy ettől másabb lett volna a Puskás elleni találkozó. Sajnos nagyon sok meghatározó játékos hiányzott a hétvégén, többek között Máté Péter, Rudolf Gergely, de sajnos én is csak húsz percet tudtam vállalni, mert előző nap belázasodtam. Nehéz helyzetben volt így a csapat és a vezetőedző is, de úgy gondolom, hogy akik pályára léptek, megtettek minden tőlük telhetőt. Sajnos most olyan szériában vagyunk, hogy nem jön össze semmi.

A mérkőzés végén aztán lemondott a nyíregyháziak vezetőedzője, Mátyus János, de valószínűleg ha ő nem tesz így, akkor az elnök váltotta volna le a szakembert, hiszen nem sikerült begyűjteni a három pontot, ami az ultimátum teljesítéséhez lett volna szükséges.

– Egy csapatnál sosem jó, ha edzőt kell váltani. Mátyus Jani már két éve a klubnál volt, kötődött a Szparihoz, szerintem mindenki sajnálja, hogy lemondott, de ez az ő döntése, amit mi tiszteletben tartunk. Korrekt módon sok sikert kívánt nekünk, és azt mondta, nagyon reméli, hogy a csapat eléri a célját, és feljut az első osztályba. Számunkra azonban nem áll meg az élet, tesszük a dolgunkat, és továbbra is küzdünk azért, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán. Ez egy szerencsétlen szituáció, de ilyen a foci, menni kell tovább – folytatta a Rangadónak Tisza.

Mátyus János azt is elmondta a Puskás Akadémia elleni mérkőzés végén, hogy a csapat elé irreális célt tűzött ki a vezetőség, hiszen ez a keret nem feltétlenül alkalmas a feljutásra.

– Úgy gondolom, mindenképpen érdemes arra a csapat, hogy harcban legyen a bajnoki címért és a feljutásért – reagált Tisza. – Jelen pillanatban azonban azt még nagyon nehéz megmondani, hogy ez fog-e sikerülni, hiszen nagyon sok meccs van még hátra, és időközben még mindig csapatot kell építeni a nagy nyári játékosmozgások miatt. Mi, tapasztaltabb játékosok is úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, ez nem fog menni egyik pillanatról a másikra, ezért is kötöttünk hosszútávú szerződést. Bízom benne, hogy minél hamarabb rálépünk a helyes útra, és harcban leszünk a feljutásért.

A Nyíregyháza Spartacus szerdán Kozármislenyben lép pályára, csütörtöktől pedig már az új vezetőedzővel, Véber Györggyel készül a folytatásra.

Olvasói sztorik