NB II

NB II: már négy pont a Balmazújváros előnye az élen

Rangadót bukott a Nyíregyháza, három góllal hengerelt a Cegléd. Emberhátrányban mentett pontot az újonc.

Az NB II 14. fordulójában két feljutásra pályázó csapat feszült egymásnak 13 órától. A játéknap előtt huszonegy pontos Nyíregyháza ellenfele az egy ponttal többet gyűjtő Puskás Akadémia FC játékosai voltak. Hét elején a hazaiak elnöke ultimátumot fogalmazott meg a csapat felé: két bajnoki, hat pont, különben személyi változások lesznek.

A folyamatos eső miatt alaposan elázott a pálya, de a kezdésre kisütött a nap – derült ki a Szpari hivatalos honlapjánakösszefoglalójából. A hazaiak aktívan kezdték a mérkőzést, ám a vezetést a 21. percben a felcsútiak szerezték meg: egy elveszített labda után a 18 éves Tóth Bence lőtt tizenhat méterről a kapuba, 0-1.

A fordulás után hamar újabb találatnak örültek a vendégek, igaz nem sokáig… A 48. percben Lencse kapott jó labdát, majd az átadás után Vanczák a kapuba talált ugyan, de lesen állt. A 63. percben megszerezte második gólját a vendég együttes, egy kontra végén a korábbi nyíregyházi játékos, a csereként beálló Pekár lőtt a kapuba, 0-2. A folytatásban újabb találat már nem esett, a Puskás Akadémia FC így három ponttal távozott a Nyíregyháza otthonából.

A délutáni mérkőzések legnagyobb arányú győzelmét a Cegléd aratta, a hazaiak hármat számoltak a Budaörse. A Dorog Vigh találatának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot a Szolnok ellen. Az óváriak Laki góljával sokáig vezettek, ám a megyei rangadón soproni színekben Popin egyenlített a hajrában. A hazaiak Baranyai révén már a 23. percben megfogyatkoztak, a védő ekkor pirosat kapott.

A Szeged 2011 korán megszerezte a vezetést, végül pont nélkül maradtak. A Soroksár Csilus T. és Lovrencsics B. góljaival fordítani tudott idegenben. A Siófok – Kisvárda találkozón nem született gól. A Vác FC–SZEOL SC összecsapás egygólos hazai sikerrel ért véget, Niedermüller a 74. percben volt eredményes.

Az éllovas Balmazújváros 17 órától lépett pályára, végeredményben Kovács Ádám 65. percben lőtt góljával győzte le a Kozármislenyt. A listavezető előnye négy pontra nőtt az élen.

A ZTE kétszer is vezetett a Békéscsaba ellen, ám a vendégek előbb Gránicz, majd Viczián góljaival tudtak egyenlíteni. A Csákvár színeiben Kiprich Dávid előbb kaput tévesztett, ám az öngól után az ellenfél kapuját is bevette, így a Cigánd elleni találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

NB II., 14. forduló:

Nyíregyháza–Puskás Akadémia FC 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Tóth B. (21.), Pekár (63.)

Ceglédi VSE–Budaörs 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Szabó V. (13.), Makrai (61.), Nánási (80.)

Szeged 2011–Soroksár SC 1-2 (1-1)

Gólszerzők: Farkas M. (10.), illetve Csilus T. (36.), Lovrencsics B. (69.)

Dorogi FC–Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

Gólszerző: Vigh A. (34.)

BFC Siófok–Kisvárda Master Good 0-0

Mosonmagyaróvár–Soproni VSE 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Laki (16.), illetve Popin (74.)

Kiállítva: Baranyai N. (23., Mosonmagyaróvár)

Vác FC–SZEOL SC 1-0 (0-0)

Gólszerző: Niedermüller (74.)

Balmazújváros–Kozármisleny 1-0 (0-0)

Gólszerző: Kovács A. (65.)

ZTE FC–Békéscsaba 1912 Előre 2-2 (0-0)

Gólszerzők: Bobál (61.), Jakab (69., tizenegyesből), illetve Gránicz (68.), Viczián (81.)

Aqvital FC Csákvár–Cigánd SE 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Kiptich 19., illetve Kiprich (5., öngól)

címlapkép: G&Zs Photo

Olvasói sztorik