NB II

Rudolf: a játékvezetők nem védik megfelelően a játékosokat

A Nyíregyháza súlyos térdsérülést szenvedő támadója szeretne minél előbb visszatérni a pályára, hogy segíthesse szülővárosa csapatát.

Másfél hete, a Soroksár elleni hazai bajnokin szenvedett súlyos térdsérült a nyáron Nyíregyházára visszatérő Rudolf Gergely. A feljutásért küzdő Szpari hosszú időre elveszítette az idényt remek formában kezdő korábbi válogatott támadóját, aki most a Rangadónak adott exkluzív interjút.

– A külső oldalszalagom és a hátsó keresztszalagom szakadt el részlegesen – kezdte honlapunknak Rudolf Gergely, a Nyíregyháza csapatkapitánya. – A sérülésem óta nem nagyon mozoghatok, három hétig egy állítható térdgépet kell viselnem. Utána visszamegyek kontrollra, megvizsgálják, hogy teljesen összeforrtak-e a szalagok a térdemben. Ha minden rendben lesz, akkor elkezdhetem a rehabilitációt és az erősítéseket. Felsőtestre most is edzek, hogy annyira ne essek össze, a kontroll után pedig egy gyógytornásszal elkezdem a munkát.

– A visszatérés időpontjáról nem tudok semmi konkrétumot – folytatta a támadó. – Minden attól függ, hogy mennyire fog fájni, mennyire tudom terhelni a térdem, és milyen gyorsan tudom felépíteni magam úgy, hogy ne sérüljek rá.

A Nyíregyháza jelenleg harmadik helyen áll a másodosztályban, de Rudolf szerint piszkosul nehéz dolga lesz a nyírségi csapatnak a hőn áhított feljutás kiharcolásában.

– Úgy érzem, hogy összeállt a csapat és jó társaság jött össze, még ha nem is mindig úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna. Nagyon nehéz tizennégy új játékossal teljesen új csapatot építeni és rögtön eredményt elérni, ennek ellenére azt gondolom, hogy hoztuk azt, amit elvárnak tőlünk, és ott vagyunk a tabella első felében. Mindenki rengeteg tesz és dolgozik azért, hogy feljussunk az NB I-be, de azért ez lesz nem olyan egyszerű. Nagyon nehéz az NB II, nem könnyű bármelyik ellenfélből is felkészülni, teljesen más, mint az élvonal. Számos csapat nagyon beerősített, és látszik, hogy mindegyiküknél a feljutás a cél.

A kétszeres magyar bajnok csatárt a megsérülése előtt meglökték a levegőben. Rudolf úgy érzi, hogy a játékvezetők a pályán nem védik megfelelően a játékosokat.

– Arra emlékszem, hogy felugrottam fejelni, és hátulról meglöktek, ami miatt rosszul érkeztem a térdemre. Hátrabicsaklott a térdem, és rögtön éreztem, hogy nagy a baj. Sajnos nem is tudtam folytatni a játékot. Másnap egyből vizsgálatra mentem, hogy minél előbb tudjam, mi a probléma. Úgy gondolom, hogy a játékvezetők nem védik megfelelően a játékosokat. Minden meccsen történnek csúnya szabálytalanságok, nekünk sérülések miatt például kidőlt a komplett védelmünk, és itt van az én esetem is. Ez nem normális dolog, de egyszerűen nem tesznek ellene semmit – magyarázta a játékos. – Csapatkapitányként a meccsek elején és mérkőzések közben próbáltam szólni a játékvezetőknek, de mintha a falnak beszéltem volna. Nem foglalkoznak ezzel, és számomra nagyon furcsa, hogy ennyire nem védik a játékosokat a sérülésektől. Játékosok karrierje, és csapatok sorsa múlhat ezen.

A Franciaországban, Olaszországban és Görögországban is légióskodó 27-szeres magyar válogatott játékos a nyáron tért haza szülővárosába, a Szpariban két gólt és három gólpasszt jegyzett eddig a szezon során.

– Jó formában voltam, és jó formában is leszek, mert keményen fogok edzeni. A nyáron végig tréningeztem, egyedül is, illetve lejártam már a Szparihoz, mert már itthon voltunk és nem akartam kiesni a ritmusból. Egyébként nagyon jó érzés hazatérni a szülővárosomba, külön öröm számomra, hogy a szurkolók nagyon jól fogadtak. A pályán és azon kívül is mindent megteszek, hogy szeressenek és lássák, hogy én tényleg a Nyíregyháza sikerét akarom, és azt, hogy feljussunk. Jól ment a játék eddig, gólpasszokat adtam, gólokat szereztem. Sajnálom, hogy kidőltem és a csapat nem tud számítani rám. Ez a legrosszabb, ami történhet egy futballistával, amikor nem tud segíteni, csak ülni a lelátón és nézni a meccset. Már nagyon várom, hogy újra játszhassak, mert így nagyon lassan telnek a napok.

Olvasói sztorik