NB II

Gosztonyi közelít a csúcsformájához

A Lengyelországból hazatérő támadó középpályás már győztes gólt, és három gólpasszt is jegyez az éllovas Kisvárda csapatában.

A nyári átigazolási szezon utolsó pillanataiban igazolt vissza Magyarországra Gosztonyi András, aki a lengyel élvonalban szereplő Slask Wroclaw mezét cserélte az NB II-ben jelenleg listavezető Kisvárda szerelésére. A korábban az MTK-ban, a Videotonban, a Diósgyőrben és a Haladásban is megforduló 25 éves játékos lengyelországi karrierje jól indult, de szerencsétlen sérülés és edzőváltás után partvonalon kívülre került, és a játéklehetőség miatt döntött úgy, hogy hazaigazol. Az U20-as világbajnoki bronzérmes támadó középpályás a Rangadónak nyilatkozott az elmúlt hetek történéseiről.

– Élvezzük a feleségemmel, hogy újra itthon vagyunk – kezdte Gosztonyi András. – A játék is megy, a csapat is jó, úgyhogy most minden rendben van. Remélhetőleg így is marad. Megkönnyebbültem, amiért el tudtam jönni a Slasktól, hiszen mindenképp váltani szerettem volna. Az edzővel nem jöttem ki, nem volt korrekt. Azt gondolom, hogy mindenképp jó döntés hoztam.

– Túl van néhány mérkőzésen a Kisvárda színeiben. Mik a benyomásai, milyen csapatba került?

– A másodosztályban egy bajnoki címre esélyes csapat, és szerintem az NB I-ben is megállná a helyét. Minden feltétel adott a jó szerepléshez. A körülmények kitűnőek, és Révész Attila, illetve szakmai stáb is mindent megtesz annak érdekében, hogy nekünk, játékosoknak csak a focival kelljen foglalkoznunk. Komoly szakmai háttér áll mögöttünk, és a csapat is partner mindenben. Maga a város is nagyon tetszik, egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, de ez számomra szimpatikus. Csakis a futballra kell koncentrálnom, és ez így van rendjén. Úgy érzem, hogy jó helyen vagyok.

– A ZTE hétvégi legyőzésével az élre álltak a tabellán. Konkrét célkitűzés is a klubnál az élvonalba való feljutás?

– A tabella eleje nagyon össze van torlódva, pár pont választja csak el a csapatokat. Még csak a bajnokság egyharmada zajlott le, de ha a szezon végén is ott állnánk, ahol most, akkor minden további nélkül vállalnánk az NB I-es szereplést. Ez nem is lehet kérdés.

– Úgy tűnik, hogy remek formában tért haza, rögtön a második bajnokiján lőtt bombagólja három pontot ért a Kisvárdának…

– Egyre jobb állapotban vagyok, közelítek afelé, amire azt mondhatom, hogy topforma. Még kell egy-két mérkőzés, és akkor talán kijelenthetem, hogy rendben vannak a dolgok. Az első bajnokimon még kicsit furcsa volt pályára lépni és ismét játszani, de fokozatosan érem utol magam, a második meccsemen győztes gólt rúgtam, legutóbb Zalaegerszegen pedig három gólpasszal segítettem a csapatot. Egyre jobban kezdünk kiegyenesedni, a csapaté és az egyéni játékom is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik