NB II

NB II: Botlottak az esélyesek, élre állt a Balmazújváros

Kikapott a Nyíregyháza, döntetlent játszott a Puskás; de tapad a Békéscsaba és feljutó a Kisvárda – Eredmények.

Már a 11. fordulónál jár az NB II is. A szokásos, vasárnapi játéknapon minden másodosztályú csapat pályára lép, az első meccsekre 16 órai kezdettel került sor.

NB II, 11. forduló, eredmények

Sokáig tartotta magát az utolsó helyezett Cigánd, de a zsinórban hatodik sikerét arató Békéscsaba a hajrában mégiscsak kicsikarta a győzelmet, ezzel már a dobogót ostromolja.

Békéscsabai 1912 Előre – Cigánd SE 1-0 (0-0)

Gólszerző: Viczián (79.)

Borult a papírforma a meglepően sokat botladozó, de a forduló előtt még éllovas Nyíregyháza meccsén. A Szpari ugyanis szűk vereséget szenvedett Budaörsön.

Budaörsi FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Gólszerző: Gál (37.)

Egymás után ötödik vereségét könyvelhette el a Cegléd, amely így már nehezen kerülheti el a kieső helyeket. A Szeged továbbra is a középmezőny elején.

Ceglédi VSE – Szeged 2011 0-2 (0-1)

Gólszerző: Andorka (32.), Zádori (90.)

Tovább menetel és mérkőzése befejeztekor már vezeti a tabellát a Kisvárda. A győztes gólt szerző Gosztonyi András csapata ezúttal a Vác felett aratott kis különbségű győzelmet.

Kisvárda-Master Good FC – Vác FC 1-0 (1-0)

Gólszerző: Gosztonyi (29.)

Óriási kiütést kapott a jó formában lévő, korábban dobogós Siófok, amely 3-1 után emberhátrányba került és 5-1-es, kijózanító pofonba szaladt bele Soroksáron.

Soroksár SC – BFC Siófok 6-1 (3-1)

Gólszerzők: Lovrencsics B. (13., 27.), Gyepes (37.), Gengeliczki (57.), Szilágyi (83.), Sándor I. (92.), illetve Gréczi (29.)

Kiállítás: Szalai V. (53.)

A vártnál sokkal többet botladozó felcsútiak úgy tűnt, könnyedén húzzák be a ZTE elleni rangadót, de a második 45 perc során összeszedte magát az egyszeres bajnok és a hajrában egyenlített, ezzel riválisa előtt maradt a tabellán.

Puskás Akadémia FC – Zalagerszegi TE 2-2 (2-0)

Gólszerzők: Pekár (28.), Lencse (30.), illetve Bobál G. (71.), Forgács A. (87.)

Már a 19. percre kialakult a végeredmény Balmazújvárosban, ahol gólhátrányból fordított a hazai csapat és legyőzte a Dorog együttesét. A Nyíregyháza vereségével együtt mindez azt jelenti, hogy a Balmaz élre állt a bajnokságban.

Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő FC – Dorogi FC 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Zsiga (15.), Fekete Á. (19.), illetve Perovics (5.)

Korábbi pécsi játékos góljával nyert a Kozármisleny: Lantos Levente a 76. percben talált be, így a SZEOL pont nélkül távozott és már utolsó előtti.

HR-Rent Kozármisleny – SZEOL SC 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Lantos L. (76.)

Mindkét csapat fontos pontot szerzett a bennmaradásért vívott harchoz, a két középházi együttes találkozóján ugyanis ez volt a fő tét. Egyelőre egyik csapat sincs bajban, a 11. és a 13. pozíciót foglalják el a tabellán.

Swietelsky-Soproni VSE – Aqvital FC Csákvár 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Eszlátyi (44.), Gyürki (45.), illetve Horváth R. (20.), Paudits (69.)

Meglepetésre óriási győzelmet aratott a forduló előtt utolsó előtti Mosonmagyaróvár a szintén mindössze 11 pontos Szolnok felett, ráadásul idegenben. A félidőben még csak egygólos volt a vendégelőny, de a 71. percre teljes lett a kiütés, így a vendégek egyelőre elkerültek a kieső helyekről.

Szolnoki MÁV FC – CREDOBUS Mosonmagyaróvár 0-4 (0-1)

Gólszerzők: Laki (19., 68.), Schamtovich (56.), Czár (71.)

Olvasói sztorik