NB II

Tovább zajlik a huzavona a Nyíregyháza kizárásáról

A klub elnöksége nem zárja ki a jogi véleménykülönbséggel kapcsolatos vita békés, tárgyalásos úton történő rendezését az MLSZ-szel.

A jelenleg az NB II-ben listavezető, tavaly nyáron az NB I-ből kizárt Nyíregyháza Spartacus a Facebookon tájékoztatott a kizárással kapcsolatban indított per legfrissebb fejleményéről.

Mint írják, a Szpari és az MLSZ licencjoggal kapcsolatos perében a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.

Az ítélet értelmében a felek közötti jogvita eldöntésében nem az első fokon eljáró polgári peres bíróság az illetékes fórum, ezért született ez a klub számára is meglepő döntés. A másodfokú bíróság ezen ítélete nem adott helyt az MLSZ fellebbezésében megfogalmazott igényének, mely szerint jogerősen mondja ki a bíróság, hogy az MLSZ jogszerűen járt el akkor, amikor a Szpari licencét visszavonta. A bíróság ugyanakkor nem emelte jogerőre az elsőfokú bíróság ítéletét sem, amely szerint az MLSZ jogellenes magatartást tanúsított.

A bírósági döntést, valamint a lehetséges további lépésekkel kapcsolatos állásfoglalást a klub vezetősége szakértők bevonásával vizsgálja. Az elnökség ugyanakkor – tekintettel a kialakult jogi patthelyzetre – nem zárja ki a jogi véleménykülönbséggel kapcsolatos vita békés, tárgyalásos úton történő rendezését az MLSZ-szel.

Olvasói sztorik