NB II

Rudolf: a pluszmunkáért is megbüntettek Diósgyőrben

Állítása szerint mostoha körülmények között kellett edzenie a korábbi válogatott csatárnak: a bokarögzítőt is magának vette.

A nyár folyamán igazolt Nyíregyházára a helyi kötődésű, de az elmúlt években a fél NB I-et “végigtúrázó” Rudolf Gergely. Az egykori válogatott csatár a Lokálnak adott interjút, amelyet a mifocink.com is közölt.

– Élvezem a csendet, hogy már nem foglalkozik velem a sajtó. Jobb ez így, régebben sem szerettem afféle celebként mutogatni magam. Ezt inkább meghagyom másoknak, vannak éppen elegen, akik élvezik a szereplést – kezdte Rudolf, aki egy ideje már tervezgette a Nyíregyházára való hazatérést és nem érzi visszalépésnek az NB II-t.

– Már fontolgattam a hazatérést a Győri ETO csődje idején, de akkor száműzték a Szparit a harmadosztályba. Idén azonban már az NB I-es tagság sem elérhetetlen álom. Harmincegy évesen ritkán keresik meg az embert sztárcsapatok. Volt néhány ajánlatom a Nyíregyháza mellett, ám úgy döntöttem, a hazai pálya a legjobb. Talán Pesten is tudnék élni, de még három évig él a szerződésem, és a Nyíregyházi Egyetem gazdálkodás–menedzsment szakjára járok – fogalmazott a korábbi válogatott csatár, aki később nem akar trénerként a partvonal mögött állni.

– Nem akarok edző lenni. Sportvezetőként már el tudom képzelni magam, de lehet, hogy másfelé visz az utam. Négy nyelven beszélek, lenne életem, helyem a sporton kívül is – nyilatkozta.

Rudolf Gergely karrierjében sok szép momentum mellett akadt néhány buktató is, erről is beszélt a Lokálnak.

– Nagy hiba volt Genovából továbbállni, de a klubnak akkor százhárom igazolt játékosa volt – persze sok csak kölcsönben. Játszani akartam, és akkor még azt hittem, jó lesz nekem a Diósgyőr – ahol a sérülésem miatt jó ideig pályára sem léphettem. Egyedül kellett volna megváltanom a világot, semmi segítséget nem kaptam. Jellemző, hogy volt genovai erőnléti edzőmtől kellett kondiprogramot kérnem, és még a bokarögzítőt is nekem kellett megvennem. Pestre jártam kezelésekre, és azért is megbüntettek, mert pluszmunkát végeztem. Hamar bűnbak lettem, mindenki megtalált. Hol a pénzem, hol a kocsim volt a téma, nemhogy a góllövés, de a játék sem ment. Nem tudtam azt nyújtani, amit korábban Debrecenben. Győrben kezdtem helyrerázódni, másodikok lettünk, de jött a csőd, majd a Vidi ajánlata. Fehérváron azonban – bár nem volt rossz a csapat – nem találtam a helyem. Rövid idő alatt három edző is megfordult a klubban, és hiába igyekeztem, rosszul éreztem magam. Azután mindkét fél belátta, jobb, ha elválnak útjaink – mesélt “újkori” NB I-es élményeiről Rudolf.

A Nyíregyháza 8 forduló után a papírformát inkább többé, mint kevésbé érvényesítve vezeti az NB II tabelláját.

Olvasói sztorik