NB II

Tisza a Szparinál akarja megrúgni századik NB I-es gólját

A Debrecenből távozó csatár honlapunknak elmondta, nem haragszik a hajdúságiakra, de nem a Lokiban képzelte el a jövőjét

Tisza Tibor 2014 februárjában került Diósgyőrből Debrecenbe, majd az ott eltöltött két és fél év után idén augusztusban, a válogatott szünetben végbemenő nagy keretátalakulásnál ő köszönt el először a hajdúságiaktól. A csatár a Rangadónak adott interjújában beszélt a klubváltás körülményeiről.

– Mindenképpen egy új kihívást kerestem, ez nem egy új helyzet volt, már a tavaszi szezon során eldöntöttem, hogy nem szeretném Debrecenben folytatni a pályafutásomat. Több olyan megkeresésem is volt, ami elgondolkodtatott, de a szívem mélyén tudtam, hogy Nyíregyháza lesz a következő állomás. Ehhez kellett a nyírségiek hozzáállása, a jó kapcsolatom a tulajdonos úrral, Révész Bálinttal, és végül sikerült meggyőzniük arról, hogy nekem itt a helyem. Már július elsején előszerződést kötöttem a Nyíregyházával. Úgy gondolom, ebben semmi extra dolog nincs, jogilag meg volt ez a lehetőségem. Békével jöttem el Debrecenből, nem haragszom senkire, ajánlott a vezetőség új szerződést, de nem fogadtam el. Távozni akartam, a klub ezt elfogadta, és abban maradtunk, hogy augusztus végéig a csapatnál maradok, aztán pedig el fognak engedni. A városban és az öltözőben is jól éreztem magam, a mai napig is Debrecenben élek, nincs semmi olyan, ami miatt rossz szájízzel gondolnék a piros-fehérekre. A lényeg annyi, hogy nem a Lokiban képzeltem el magamat a pályafutásom ezen időszakában, az átigazolással pedig realizáltam is ezt a dolgot – indokolta a döntését a támadó, majd pedig a szakmai oldalról is jobban megközelítette ezt a kérdést.

– Eléggé jól ment a játék Debrecenben, házi gólkirály voltam kétszer is, a tavaszi szezonban azonban mégsem kaptam bizonyítási lehetőséget, csupán csak csereként. Úgy gondoltam, nem tart még ott a karrierem, hogy csak a kispadról beszállva tudjak segíteni a csapatomnak. Többek között emiatt is elgondolkodtam azon, hogy egy olyan helyre igazoljak, ahol megbecsülnek, és úgy érzem, ezt Nyíregyházán meg fogom kapni – bizakodott az ötszörös válogatott játékos.

A debreceniek nem kezdték jól a szezont, ideje korán, már az EL-selejtező második körében búcsúztak a fehérorosz Torpedo Zsogyino ellenében, majd pedig a magyar bajnokságban egy vereséggel és egy döntetlennel nyitottak. A vezetőség edzőcsere mellett döntött, leváltották Kondás Elemért, aki helyére ideiglenes megoldásként Herczeg Andrást nevezték ki. Az MTK elleni hazai találkozón debütált a Loki új vezetőedzője, Leonel Pontes.

– Mind a három edzővel nagyon jó viszonyt ápoltam, és ápolok is a mai napig. Nagyon szurkolok a Lokinak, bízom benne, hogy elkapják a fonalat, és a szezon végén a tabella élmezőnyében fognak szerepelni. Pontes kinevezése után még két meccsig én is játszottam a keze alatt, nagyon jó szakembert ismertem meg benne. Nagyon jól esett, hogy személy szerint ragaszkodott volna a maradásomhoz, de ekkor már a váltás mellett döntöttem – emlékezett vissza Tisza Tibor. – Minden játékosnak mindig megvan a felelőssége egy edzőváltásban, de úgy gondolom, hogy én ez alatt a két és fél év alatt, amíg Debrecenben voltam, mindent megtettem, éltem a kapott lehetőségekkel, és bizonyítottam, hogy lehet rám számítani. Éppen ezért nem veszem magamra Kondás Elemér leváltását. Az ezt követő történésekből láthatjuk, hogy a Lokinál egy teljesen új csapatot akartak építeni, aminek az edző és több játékos is az áldozata lett. Ennek ellenére úgy gondolom, egy olyan szituáció kerekedett ki ebből az egészből, amivel mindenki csak jól járt – mondta honlapunknak a csatár.

Tisza Tibor végül Nyíregyházán kötött ki, ahol egyértelmű cél a feljutás kivívása. A csapat jelenleg nyolc fordulót követően az első helyen áll a másodosztályú bajnokságban.

– Személy szerint az a célom Nyíregyházán, hogy a csapat és a játékom egymásra találjon. A felkészülési időszak végén, a szezon elején csöppentem bele egy teljesen új gárdába és egy új bajnokságba, ahol feljutási tervek vannak. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a posztot, ahol segíteni tudok a csapatnak. Mint ember, hamar sikerült beilleszkednem, nagyon sok játékost már ismertem, és nagyon pozitívan álltak hozzám már az első pillanattól kezdve. A vezetőedző engem akart, remélem meg tudom hálálni a bizalmát. Az a célom, hogy a Nyíregyháza első osztályú legyen jövőre, de ez nem lesz könnyű. Tizenöt új játékos érkezett, nagyon szép feladat lesz sikeressé kovácsolni az együttest – tekintett a jövőbe a 31 éves játékos, majd arról is szót ejtett, hogy ha sikerül kiharcolniuk a feljutást az NB I-be, hány éven keresztül tudna még segíteni csapatának az élvonalban. – A mai futballban úgy érzem, egy harminc éven felüli játékosnak még nem feltétlenül kell gondolkodnia a visszavonuláson, jó pár évig tudnék még az NB I-ben focizni. Majd ha eljön ennek az ideje, akkor fogok rajta gondolkozni, jelenleg csak az a célom, hogy a Nyíregyházát hozzásegítsem az első osztályhoz. Célom, hogy az NB I-ben megrúgjam a századik gólomat, ehhez pedig ha jól tudom hat találat kell még, amit a Spartacus színeiben szeretnék megszerezni.

Olvasói sztorik