NB II

Győztes gól Nyíregyházán: Dragóner édesapja tanácsát követi és élvezi a futballt

A korábbi Fradi-legenda, Dragóner Attila fia, Filip a zöld-fehér klub kölcsönjátékosaként megtalálta számításait Nyíregyházán. 18 évesen bizonyíthat a felnőtt mezőnyben, legutóbb győztes gólt szerzett a Dorog ellen.

Hét forduló után vezeti az NB II-es bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus FC. Az éllovas vasárnap a Dorog otthonában diadalmaskodott, az egygólos mérkőzésen a klub fiatal játékosa, Dragóner Filip döntött a három pont sorsáról.

– Félidőben cserélt be mesterünk, nagyon örültem, hogy a Dorog ellen is lehetőséget kaptam, úgy érzem, sikerült élni a bizalommal. A 76. percben ráadásul a gólszerzők közé is feliratkozhattam, utólag kiderült, a találat három pontot ért a csapatnak. Nagyon boldog voltam, hihetetlen öröm töltött el a gólnál, hiszen a másodosztályban először voltam eredményes. A találat után örömömben a kispadhoz rohantam, a bizalomnak nagyon örültem.

A 18 éves támadó nyáron érkezett Nyíregyházára, a Ferencváros egy évre adta kölcsön a tehetséget, aki örül, hogy a legmagasabb honi osztályra készülő egyesületnél megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

– Azért választottam nyáron a Nyíregyházát, mivel úgy láttuk, olyan helyre kerülök, ahol felnőtt rutint szerezhetek és tovább fejlődhetek. A megkeresés után bátran vágtam bele a nyíregyházi kalandba, egy percig sem hezitáltam. Nyíregyházán megkapom a lehetőséget, így tovább fejlődhetek. Nagyon jól érzem magam a klubnál, remek közösségbe kerültem, a szakmai stáb és a játékosok is nagyon profik. A körülmények NB I-es szintűek, fiatalon tehát a legjobb helyre kerültem. A bajnokságban ezidáig háromszor voltam kezdő, kétszer pedig csere, elégedett vagyok a kapott játékidővel. Mindig úgy lépek pályára, hogy 100 százalékra törekszem és igyekszem meghálálni a bizalmat. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen fiatalon olyan rutinos játékosok mellett készülhetek nap, mint nap, mint Rudolf Gergely, Tisza Tibor vagy éppen Pölöskei Péter. Örülök, hogy velük edzhetek, tanácsokat kérhetek tőlük, és elleshetek tőlük apró dolgokat a hétköznapokban.

Dragóner Filip elárulta: céljuk egyértelműen a feljutás, de tudja, minden mérkőzésen keményen meg kell harcolniuk a három pontért.

– Nem csak a kívülállók, de csapaton belül is úgy gondoljuk, hogy a Nyíregyháza magasan esélyes a feljutásra, de azt is tudjuk, hogy egy lefutott mérkőzés sem vár ránk. Sokan talán azt várják, hogy minden találkozót több góllal sikerül megnyernünk, de gálázni nehéz lesz. Úgy látom, nagyon erős az idei NB II-es bajnokság, több esetben csak egy-egy gól dönt a három pont sorsáról. Azt gondolom, nehéz győzelmek várnak ránk, de az első két helyre várom csapatomat, mivel egyértelműen a feljutás a célunk.

Dragóner Filip remek szakembernek ismerte meg Mátyus Jánost, de azt is elárulta, édesapja, a korábbi Fradi-legenda Dragóner Attila milyen tanáccsal látta el.

– Gyermekkorom óta ismerem a mestert, futballkarrierjét még követtem is. Szakvezetőként nagyon jó kvalitásai vannak, a stábbal együtt kiváló munkát végeznek Nyíregyházán. Mátyus János szerintem igazi karakter a klubnál. Édesapám mindenben támogat, amikor Nyíregyházára írtam alá, azt mondta: adjak bele mindent, de a legfontosabb, hogy élvezzem a futballt.

A fiatal támadóra válogatott szinten a korosztályos csapatoknál is számítanak, álma, hogy idővel édesapja után ő is magára ölthesse a felnőtt címeres mezt.

– A válogatottban is szerencsésnek érzem magam, mert már a legkisebb korosztályban is lehetőséget kaptam a nemzeti csapatnál. Folyamatosan lépek előre a ranglétrán, jól esik, hogy számolnak velem. Egyelőre az utánpótlás csapatoknál szeretném megállni a helyem, de természetesen álmom a felnőtt válogatottság, ehhez azonban még bőven van időm és sokat kell fejlődnöm. Most válogatott-szünet következik, sokat azonban nem pihenhetek, hiszen számolnak velem az U19-es együttesnél, az Eb-selejtezőre készülünk. A következő napokban Izrael és Ukrajna ellen játszunk majd felkészülési tornán – zárta szavait Dragóner Filip.

Olvasói sztorik