NB II

Góllövő cipőt húztak a fiatalok a hétközi NB II-es fordulóban

Sinanovic, Ikonomu, Garda és Végh is először volt eredményes a másodosztályban. A SZEOL játékosa idővel az NB I-ben is bizonyítana.

Kapcsolódó cikkek

Az új szezonban az NB II-es bajnokságban a csapatoknak kötelező kettő, 1996. január elseje után született fiatalt a kezdőbe állítani. Az MLSZ ezen előírása segíti a fiatal tehetségek előtérbe helyezését, hiszen korábban beszámoltunkarról, hogy rögvest az első fordulóban tucatnyi olyan labdarúgó esett át a tűzkeresztségen, aki korábban csak ifjúsági csapatban bizonyíthatott, ám az új szabály értelmében idén már felnőtt mezőnyben szerezhet rutint. Hétközben bajnoki fordulót rendeztek a másodosztályban, a fiatalok pedig feltűnően nagy számban voltak eredményesek a 6. játéknapon.

A Kozármisleny színeiben Sinanovic Sinan nyitotta a gólok sorát, az 1997-es születésű játékos az NB II-ben először volt eredményes. Az elmúlt hat bajnokin négyszer volt kezdő a baranyai csapatban, korábban csak az NB III-as bajnokságban jutott szóhoz. Csapatával egyébként idegenben négyet számoltak a papíron jóval esélyesebb Nyíregyházára.

A SZEOL SC odahaza nem hibázott, miután a Szolnokot 2-1-re múlták felül. A hazaiak győztes gólját az 50. percben Ikonomu Konsztantinosz (1996) szerezte, aki kozármislenyi társához hasonlóan az NB II-ben először volt eredményes. Eddig minden mérkőzésen kezdőként számolt vele Tóth Ákos vezetőedző.


A szegedi játékos győztes gólja

Győztes mérkőzésen volt eredményes dorogi színekben Tóth Martin (1996) is, aki nyáron igazolt (kölcsönben) a másodosztály újoncához, az idei szezonban a Siófok elleni (0-2) bajnokin először iratkozott fel a gólszerzők közé. Tóth korábbról rendelkezik már némi NB II-es rutinnal, hiszen az előző szezonban a Haladás kölcsönjátékosaként a Sopron színeiben rutint és nem mellesleg két gólt szerzett a másodosztály legjobbjai között.

A soproniak hazai pályán a feljutásra esélyes Kisvárdát fogadták szerdán, a vendégek pedig Oláh G. góljával ugyan vezettek, ám a 89. percben Garda Géza (1997) pontot mentett a hazaiaknak. A 19 éves játékos az NB II-ben idén debütált, a keleti együttes elleni pedig először volt eredményes. Korábban csak ifjúsági mérkőzéseken lépett pályára.

Beszámoltunk arról is, hogy a ZTE hazai mérkőzése a Cegléd ellen félbeszakadt, mivel meghibásodott a stadion világítása. Ennek bizonyára Végh Gábor (1998) sem örült, hiszen a 10. perc végére az ő találatával szerezték meg a vezetést a hazaiak, a másodosztályban először volt eredményes. Végh idén debütált az NB II-ben, öt mérkőzésen kezdő volt egerszegi színekben, korábbról csak utánpótlás mérkőzései voltak.

Az érintett fiatalok közül a SZEOL játékosát, Ikonomu Konsztantinoszt kértük meg arra, hogy elevenítse fel hétközi emlékeit:

– Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk a Szolnok ellen. Jót tett az összecsapásnak, hogy nagyon korán, már a 40. másodpercben eredményesek tudtunk lenni – jó lenne minden találkozót így kezdeni. Kemény 90 perc volt, de többet birtokoltuk a labdát, mint általában, ennek köszönhetően számos jól kidolgozott akciót tudtunk vezetni. Védekezésben viszont maximális koncentrációra volt szükség.
A fiatal játékos a második félidő elején volt eredményes, utólag kiderült, gólja három pontot ért csapatának.
– Nagyon boldog voltam, hogy az 50. percben eredményes tudtam lenni. Örülni azonban csak visszafogottan mertünk, hiszen még nagyon sok volt vissza a mérkőzésből, hátul pedig nem szabadott, hogy gólt kapjunk. Jó érzés, hogy az NB II-ben eredményes tudtam lenni, hiszen először lőttem gólt a másodosztályban. Szegeden sok a szurkoló, szerdán a munkanap ellenére szép számmal kilátogattak a meccsünkre a drukkerek, biztatásuk nagyon sokat jelent számunkra. Jó volt hazai tábor előtt ünnepelni. A győztes gólomnak örülök, de az egyéni céloknál sokkal fontosabb a csapat sikere.
A 20 éves játékos megkeresésünkre elárulta: jó formában érzi magát, remek gyúrók segítik a szegedi játékosokat abban, hogy a folyamatos terhelés mellett – hiszen szerda-vasárnap ritmusban játsszák a bajnokikat – gyorsan regenerálódjanak. Ikonomu nyáron Újbudáról igazolt Szegedre, de csak jó benyomásai vannak a klubnál – a fiatal csapatba könnyen illeszkedett be és a városban is jól érzi magát. Az MTK-ban nevelkedett 20 éves védekező középpályás az elmúlt félszezont a NB III-ban töltötte, idén pedig egyet előre lépve már az NB II-ben bizonyíthat. A játékos hangsúlyozta, folyamatosan szeretné megjárni a ranglétrát, következő lépcsőfokként pedig az NB I-es bajnokságot emelte ki, mint célkitűzés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik