NB II

NB II: játékosok átigazolásán balhézik két csapat

Célozgatások és vádaskodások is elhangzottak SZEOL SC és a Szeged 2011 közötti nyilatkozatháborúban.

Egyre inkább dagad a balhé a két szegedi NB II-es klub, a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC között. Az egyesületek vezetői a sajtóban üzengetnek egymásnak, és akár jogi úton is folytatódhat a történet.

Az egész úgy kezdődött, hogy a szegedma.hu megírta: bár a hétvégén a kiemelt utánpótlás-bajnokságokban is kezdetét veszi az idény, az ezekben érdekelt két szegedi NB II-es klub között zajló átigazolások okán mégsem indul nyugodtan a szezon. Tudni kell, hogy bár a Szeged 2011 NB II-es meccseit Gyulán, a Grosics Akadémián játssza, az utánpótlás egy része Szegeden szerepel. A két klub közül a Szeged 2011 U19-es és U17-es csapatai a harmadosztály Délkeleti csoportjában küzdhetnek, míg a SZEOL SC a másodosztályba nyert besorolást, ahol majd a közvetlen elit mögött lévő csapatok ellen játszhatnak az idény során. A hírek szerint a SZEOL éppen a Szeged 2011-ből erősítene.

Az új átigazolási szabályok értelmében idén nyártól már mindenképpen fizetni kell az utánpótlásban lezajlott átigazolások esetén, azonban Patrascu János, a Szeged 2011 utánpótlás-koordinátora nem is az anyagiakban, inkább az időpontban lát kivetni valót.

– Túl késő, még akkor is, hogyha a SZEOL jelezte a szándékát, hogy hajlandó lenne kivásárolni ezeket a játékosokat. Nekünk meglenne a pénzünk, de nem lenne játékosunk. Nem azért neveltünk játékosokat, hogy ebből üzletet csináljunk, hanem hogy legyen egy utánpótlásbázisunk, amelyből a profi labdarúgás tudjon meríteni – fogalmazott a korábban a Honvédnál is dolgozó szakember.

Erre reagált szintén a szegedma.hu-n Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője, aki egy finom fenyegetést is megfogalmazott.

Leírja: a Szeged 2011-től átigazolandó utánpótláskorú labdarúgók amatőr sportolói szerződése június 30-án lejárt, így semmilyen kötelezettség nem terheli őket, ha el akarnak igazolni. Emődi Sándor ügyvezetővel július 28-án történő személyes találkozásakor megállapodás született, hogy augusztus 1. után 100 százalékos térítés ellenében leigazolhatják a labdarúgókat. A végén hozzáteszi: amennyiben a játékosok átigazolására nem kerül sor, a médiában hosszabb terjedelmű tájékoztatást adnak az elmúlt idők történéseiről, amelyben információi szerint a szülők is meg kívánnak szólalni, illetve megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Itt még nem volt vége, jött Emődi Sándor válasza, aki másként emlékszik.

Közleményéből kiderül: szerinte először telefonon egyeztettek, majd egy személyes megbeszélésen csupán arról állapodtak meg, hogy július 31. után is tárgyalnak az átigazolásokról. A megbeszélésen Emődi elmondta, a klub ragaszkodik az MLSZ átigazolási szabályzatához, csak a 100 százalékos működési költségtérítés megfizetése estén engedik el a játékosokat. Halkó közölte, a SZEOL SC 10 százalékot tud és akar csak fizetni, és ha ezt nem fogadják el, akkor ez az összeg is elvész, mivel a gyerekek szülei jelezték, hogy a srácok nem jönnek vissza még azon az áron sem, hogy ki kell hagyniuk egy évet sportpályafutásukból.

Később ezt a 10 százalékos ajánlatot Emődi szerint a SZEOL 20-ra emelte, majd augusztus 18-án már kifizették volna a 100 százalékot, ám ekkor a Szeged 2011 már nem volt akart az átigazolásokról egyeztetni, hiszen közeledett a bajnoki rajt. Emődi hozzátette: készek minden nemű jogi eljárásban részt venni, hiszen az ügyet kísérő levelezés rendelkezésre áll.

Folytatása következik…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik