NB II

NB II: játékosok átigazolásán balhézik két csapat

Rangadó
Rangadó

2016. 08. 27. 08:24

Célozgatások és vádaskodások is elhangzottak SZEOL SC és a Szeged 2011 közötti nyilatkozatháborúban.

Egyre inkább dagad a balhé a két szegedi NB II-es klub, a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC között. Az egyesületek vezetői a sajtóban üzengetnek egymásnak, és akár jogi úton is folytatódhat a történet.

Az egész úgy kezdődött, hogy a szegedma.hu megírta: bár a hétvégén a kiemelt utánpótlás-bajnokságokban is kezdetét veszi az idény, az ezekben érdekelt két szegedi NB II-es klub között zajló átigazolások okán mégsem indul nyugodtan a szezon. Tudni kell, hogy bár a Szeged 2011 NB II-es meccseit Gyulán, a Grosics Akadémián játssza, az utánpótlás egy része Szegeden szerepel. A két klub közül a Szeged 2011 U19-es és U17-es csapatai a harmadosztály Délkeleti csoportjában küzdhetnek, míg a SZEOL SC a másodosztályba nyert besorolást, ahol majd a közvetlen elit mögött lévő csapatok ellen játszhatnak az idény során. A hírek szerint a SZEOL éppen a Szeged 2011-ből erősítene.

Az új átigazolási szabályok értelmében idén nyártól már mindenképpen fizetni kell az utánpótlásban lezajlott átigazolások esetén, azonban Patrascu János, a Szeged 2011 utánpótlás-koordinátora nem is az anyagiakban, inkább az időpontban lát kivetni valót.

– Túl késő, még akkor is, hogyha a SZEOL jelezte a szándékát, hogy hajlandó lenne kivásárolni ezeket a játékosokat. Nekünk meglenne a pénzünk, de nem lenne játékosunk. Nem azért neveltünk játékosokat, hogy ebből üzletet csináljunk, hanem hogy legyen egy utánpótlásbázisunk, amelyből a profi labdarúgás tudjon meríteni – fogalmazott a korábban a Honvédnál is dolgozó szakember.

Erre reagált szintén a szegedma.hu-n Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője, aki egy finom fenyegetést is megfogalmazott.

Leírja: a Szeged 2011-től átigazolandó utánpótláskorú labdarúgók amatőr sportolói szerződése június 30-án lejárt, így semmilyen kötelezettség nem terheli őket, ha el akarnak igazolni. Emődi Sándor ügyvezetővel július 28-án történő személyes találkozásakor megállapodás született, hogy augusztus 1. után 100 százalékos térítés ellenében leigazolhatják a labdarúgókat. A végén hozzáteszi: amennyiben a játékosok átigazolására nem kerül sor, a médiában hosszabb terjedelmű tájékoztatást adnak az elmúlt idők történéseiről, amelyben információi szerint a szülők is meg kívánnak szólalni, illetve megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Itt még nem volt vége, jött Emődi Sándor válasza, aki másként emlékszik.

Közleményéből kiderül: szerinte először telefonon egyeztettek, majd egy személyes megbeszélésen csupán arról állapodtak meg, hogy július 31. után is tárgyalnak az átigazolásokról. A megbeszélésen Emődi elmondta, a klub ragaszkodik az MLSZ átigazolási szabályzatához, csak a 100 százalékos működési költségtérítés megfizetése estén engedik el a játékosokat. Halkó közölte, a SZEOL SC 10 százalékot tud és akar csak fizetni, és ha ezt nem fogadják el, akkor ez az összeg is elvész, mivel a gyerekek szülei jelezték, hogy a srácok nem jönnek vissza még azon az áron sem, hogy ki kell hagyniuk egy évet sportpályafutásukból.

Később ezt a 10 százalékos ajánlatot Emődi szerint a SZEOL 20-ra emelte, majd augusztus 18-án már kifizették volna a 100 százalékot, ám ekkor a Szeged 2011 már nem volt akart az átigazolásokról egyeztetni, hiszen közeledett a bajnoki rajt. Emődi hozzátette: készek minden nemű jogi eljárásban részt venni, hiszen az ügyet kísérő levelezés rendelkezésre áll.

Folytatása következik…

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Ousmane Dembélé of FC Barcelona during the Spanish championship La Liga football match between FC Barcelona and Real Sociedad on May 20, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Andres Garcia / Spain DPPI / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.