NB II

Szeged–Szeged meccsel indul az NB II – mit várnak a résztvevők?

A meccs különlegessége, hogy a Szeged 2011 és a SZEOL SC Gyulán csap össze vasárnap 18 órától.

Városi rangadóval kezdődik az NB II 2016–2017-es szezonja, hiszen vasárnap 18 órakor a Szeged 2011-Grosics Akadémia fogadja Gyulán – a csapat hazai pályájának számító Grosics akadémián – az idén feljutó SZEOL SC együttesét. A szurkolók nyilván presztízsmeccsként tekintenek a bajnokira, az edzők viszont érthető okokból nem.

– Komoly céljaink vannak a szezonban, ezért függetleníteni kell magunkat minden ilyen körülménytől – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Klausz László, a Szeged 2011 edzője. – Az összes meccs ugyanolyan, különbséget nem tehetünk bajnokik között. A játékosoknak sem kell kiemelnem, milyen fontos a jó rajt. Akár újonccal, akár bajnokesélyessel találkozunk, nálunk csak a győzelem számít.

– Talán ha nem az első fordulóban találkozunk, ez még szempont is lehetne, de nekünk ez nem városi rangadóként van a fejünkben, hanem az első NB II-es mérkőzésként – reagált Tóth Ákos, a SZEOL SC mestere. – Két éve még a megyeegyben voltunk, így természetes, hogy ez az érzés mindent felülír. Izgatottan várjuk, próbálunk meglepetést okozni, de ez nem könnyű, hiszen egyik pillanatról a másikra egy csapat sem lesz NB II-es. Ez egy út, amelynek az elején járunk.

– A Volánban indult a pályafutásom, 2004-től 2009-ig, majd 2011-től 2013-ig szerepeltem a SZEOL elődjénél. A szurkolók úgy készülnek, mint egy presztízsmeccsre, de nekünk ez nem több egy sima bajnokinál. Mi itt vagyunk Gyulán, ők Szegeden, néhányunkat leszámítva a két keret játékosai alig ismerik egymást, szóval közel sem lesz olyan, mint egy madridi Atlético–Real derbi – mondta Farkas Márk, a Szeged 2011 védője.

– Az a legfontosabb, hogy jól rajtoljunk, nem azt kell nézni, hogy ki ellen. Mindenáron meg kell próbálnunk nyerni, de nem azért, mert a Szeged 2011 az ellenfél, hanem mert fontos a jó kezdés. 2012 és 2015 között játszottam mostani ellenfelünknél, ebből két évet Gyulán, így ismerem a környezetet. Tulajdonképpen egy edzőpályán lesz a meccs, amely olyan nagy előnyt nem jelent a hazai csapatnak – fogalmazott Kéri Tamás, a SZEOL középpályása.

Olvasói sztorik