NB II

Rudolf Gergely köré építik a csapatot Nyíregyházán

Brekk János szerint kénytelenek voltak beletörődni légiósaik elvesztésébe.

Érdekes szezon elé néz az NB II-be feljutott Nyíregyháza. A piros-kékek nemrég leigazolták a legutóbb a Videotonnál szereplő Rudolf Gergelyt, viszont búcsút kellett venniük hét légiósuktól, akik az NB I-ből való kizárást követően is velük tartottak. A Rangadó.hu Brekk Jánost, a klub tulajdonos-elnökét kérdezte a célokról, tervekről.

– Amikor a Nyíregyházát kizárták az NB I-ből, rengeteg légiós kitartott az NB III-ban is. A feljutást követően azonban a másodosztályban érvényes szabályoknak betudhatóan meg kellett válniuk tőlük. Hogyan érintette ez a Szparit?

– Semmiképpen nem tartom helyesnek a szabályozást. Rengeteg energiát fektettünk ezekbe a srácokba. Megszerettük őket, és ezzel a város, a szurkolók is így voltak. Jó futballisták, velük sokkal beljebb lennénk az NB II-re nézve. Ugyanakkor tudomásul vettük és meghajoltunk a szabályok előtt.

– Próbáltak elérni bármilyen szabályváltoztatást az MLSZ-nél?

– Nem. Úgy érezzük, ez nem a mi tisztünk.

– Mi lesz a távozók sorsa? Visszatérhet valamelyikük, ha sikerül feljutni az élvonalba?

– Nagyon remélem, hogy igen. Most is próbálkoztunk azzal, hogy hosszabbítsunk velük és kölcsönadjuk őket, hogy feljutás esetén visszatérhessenek. A jelek szerint azonban a mezőny nagy része szabadulni vágyik a légiósaitól, mert nem voltak vevők az ötletre…Azzal engedtük el Ramosékat, hogy ha az élet úgy hozza, visszavárjuk mindegyiküket. Nemcsak jó futballisták, rendes emberek is.

– A cél tehát a feljutás?

– Igen, azonnal szeretnénk felkerülni az élvonalba.

– Mi a helyzet Rudolf Gergely leigazolásával? Milyen elvárások vannak felé?

– Tudni kell róla, hogy nyíregyházi születésű játékos. Szabadságait és rehabilitációit eddig is gyakran töltötte nálunk, eddig is jó volt a kapcsolatunk. Most is így találtunk egymásra. Feltettük a kérdést, hogy szeretnénk-e a továbbiakban együtt dolgozni. Elmondta, hogy szeretne letelepedni, családi házat építeni itt. Hosszútávú céljaink között arról is szó esett már, hogy helyet kaphat a stábban. Több nyelven beszél, de ez még a távlat. Hároméves szerződést kötöttünk vele. Azt várjuk, hogy ő legyen a csapat arca, húzóember, aki köré fel lehet építeni az együttest. A fiataljaink is tanulhatnak tőle. Nem foglalkoztunk a mende-mondákkal, teljes a bizalom egymás iránt.

– Tehát elképzelhető, hogy a klubtól vonul vissza?

– Igen. Nincsenek már olyan céljai, hogy kóboroljon, külföldre igazoljon. Persze a futballban csak az a biztos, ami már elmúlt.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Kik voltak a légiósok?

A Nyíregyháza Spartacustól a légiósszabály miatt heten távoztak a feljutást követően. Ők: Mohamadou Abdouraman, Luis Ramos, Savo Rakovics, Igor Zofcák, Zoran Kosztics, Ovszijenko Volodimir és Harsányi Zoltán.
A légiósokon felül a nyíregyháziak honlapjának beszámolója szerint távozik Szalai Vilmos, Kapacina Kevin, Kovács Gergő és Csorba Szabolcs, akikkel nem hosszabbít a klub. Utóbbi játékos sérülései miatt vissza is vonul.
Mivel az NB II-ben két U19-es játékosnak folyamatosan pályán kell lennie, több fiatal is szerepet kap a Szparinál. Az újoncok Vámos Márk, Ötvös Bence, Ács Ádám, Pálinkás Gergő és Perger Bence lehetnek, illetve Dragóner Attila fia, Filip jelenleg próbajátékon szerepel a klubnál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik