NB II

Összes légiósától elköszönt az NB II-es újonc Nyíregyháza

Abdouraman, Ramos, Rakovic, Zofcák, Kostic és Ovszijenko távozik, Harsányi szerepeltetésére még van esély.

A bajnokavató ünnepségen köszönt el hét külföldi játékosától az NB III-ban bajnoki címet szerző, ezzel feljutó Nyíregyháza Spartacus. Az NB II-ben alkalmazott szigorított szabályok miatt válik meg tőlük a klub.

A klub Facebook-oldala megjegyzi, hiába rendelkeznek többen magyar állampolgársággal – Harsányi Zoltánnak például csak magyar útlevele van –, mégis a szigorított szabályoknak köszönhetően külföldiek lennének az NB II-ben. Egyesével köszönte meg nekik a munkát Mátyus János vezetőedző.

– Büszke vagyok a csapatomra, és ezzel együtt nagyon szomorú is. Fáj a szívem! Nyugodtan mondhatom, ilyen közösséget mint Nyíregyházán volt az elmúlt két évben, sehol nem tapasztaltam. Pedig általában az a jellemző, hogy ahol ilyen sok légiós szerepel, előbb vagy utóbb gondok vannak, de itt a magyar, a szlovák, a szerb a kameruni és a hondurasi is olyan összhangban dolgozott, ami példaértékű – mondta Mátyus János vezetőedző.

Mohamadou Abdouraman, Luis Ramos, Savo Rakovic, Igor Zofcák, Zoran Kostic és Ovszijenko Volodimir is távozik, Harsányi Zoltán szerepeltetésére még van egy minimális esély.

– Örülök, hogy egy jó mérkőzést játszottunk a bajnokság utolsó fordulójában. Sajnos én távozom a Spartacustól, de nagyon szurkolok a folytatásban, hogy visszakerüljön a csapat az első osztályba – mondta Zoran Kostic.

– Egyelőre még nem tudom, hogyan tovább. Szeretnék valamilyen formában a megyében, Nyíregyházán maradni. Bízom abban, hogy segíthetem a jövőben is a klubot, a várost – mondta Ovszijenko Volodimir.

Révész Bálint elnök azért tett egy megjegyzést: ő csak egy évre búcsúzik a labdarúgóktól.