nb2
NB II

A Mezőkövesddel lett teljes az NB I

Pintér Attila csapata négy gólt lőve masírozott az élvonalba. Gyűjtőcikkünkben az NB II utolsó fordulójának összes eredménye megtalálható.

Az utolsó, 30. fordulót rendezték a másodosztályban vasárnap délután. A zárónapra egyetlen kérdés maradt: vajon a Mezőkövesd vagy a Zalaegerszeg lesz a másik feljutó a bajnok Gyirmót mögött?

Az időjárás nem segítette a csapatokat: az ország több részére is özönvízszerű eső zúdult, így például Zalaegerszegen egészen a kezdésig nem volt biztos, hogy le tudják játszani az Ajka elleni meccset. Ez a találkozó végül 18.30-kor rajtolt el.

A Mezőkövesdnek győzelemre volt szüksége, hogy biztosan maga mögött tartsa a riválist, ehhez pedig Vági András már a második percben góllal járult hozzá (1-0). Húsz perc elteltével Sós Bence duplázta meg az előnyt, majd Tóth Bence is betalált – fél óra játék után már az NB I-ben érezhette magát a hazai együttes (3-0). A második félidő hozta meg a negyedik gólt: ismét Vági volt eredményes. Innen már csak közönségének játszott a Kövesd, mely sima győzelmével két év után visszatért az NB I-be.

A bajnok Gyirmót gólzáporos első félidő után, Lázár Patrik kezezés utáni – a gólvonalon ütött bele a labdába – kiállítását követően sokáig emberhátrányban játszva, a hajrában kapott két góllal vereséget szenvedett a Siófoktól. A Szeged már a félidőben 2-0-ra vezetett a Csákvár ellen, még úgy is, hogy tizenegyest is rontott – a második félidőben tovább remekelt az együttes, és végül 6-0-s kiütéssel zárta az idényt. A Soroksár jó hajrájának köszönhetően fordított és nyert a Sopron ellen. A Budaörs is élt az emberelőnnyel a Vác ellen, és viszonylag könnyedén nyert három góllal. Szintén hárommal volt jobb a Balmazújváros a Szigetszentmiklós otthonában, míg a Kisvárda egy gólt megtartott előnyéből a Szolnok ellen.

A ZTE így már gyakorlatilag tét nélkül léphetett pályára. Az első félidőben még „döcögött a szekér”, egy Daru-góllal azonban így is jobb volt a csapat az Ajkánál. A második játékrészben aztán felszabadultak a zalaiak, és végül 5-0-ra nyertek. Daru Bence három gólig jutott a találkozón, ezzel 22 találatnál állt meg, ami gólkirályi címet ért.

Feljutott az élvonalba a Gyirmót és a Mezőkövesd, míg a harmadosztályban folytatja a Szigetszentmiklós, a Dunaújváros és az Ajka. A másodosztály a következő idényben húsz csapattal indul, az NB III-ból így összesen hét együttes jut fel: a Nyíregyháza, a Cegléd, a Cigánd, a Kozármisleny, a SZEOL SC, a Mosonmagyaróvár és a Dorog.

NB II, 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros PASE 4-0 (3-0)

Gólszerzők: Vági (2., 56.), Sós B. (20.), Tóth B. (27.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 6-0 (2-0)

Gólszerzők: Király P. (18.), Coroian (34., 67.), Zádori (62., 80.), Veszelinov (85.)

Kisvárda Master Good – Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Erős G. (37.), Papucsek (51.), illetve Gajdos (71.)

Soroksár SC – Swietelsky-Soproni VSE 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Koós (79.), Pál A. (92.), illetve Deme (25.)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-3 (0-2)

Gólszerzők: Zsiga E. (29., 79. – a másodikat tizenegyesből), Fekete Á. (41.)

Kiállítva: Kovács J. (78. – SzTK)

Gyirmót FC – BFC Siófok 3-4 (3-2)

Gólszerzők: Simon András (11.), Paku (32.), Kiss M. (36.), illetve Nagy J. P. (tizenegyesből 13.), Murka (29.), Paudits (85., 90.)

Kiállítva: Lázár P. (12. – Gyirmót)

Budaörsi SC – Vác FC 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Menyhárt (10.), Hegedűs J. (tizenegyesből 45.), Sajbán (60.)

Kiállítva: Tóth F. (44. – Vác)

Zalaegerszegi TE FC – FC Ajka 5-0 (1-0)

Gólszerzők: Daru B. (45., 63., 86. – a másodikat tizenegyesből), Városi V. (71.), Bedi (83.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik