NB II

Csábi József távozik a Szolnok éléről

Sportigazgató lehet az NB II-es klubnál, de edző nem.

Még egy forduló van hátra az NB II tavaszi idényéből, de a Szolnoki MÁV FC már biztosan bennmarad. Nyerges Zsolt tulajdonos nem elégedett, a szoljon.huoldalon olvasható interjúban elmondta: a csapatra teljes vérfrissítés vár.

– A játékosállományunk alapján a mezőny felső harmadában kellett volna végeznünk, nem gondoltuk volna, hogy tavasszal a bennmaradásért kell játszanunk. Mostanra ugyan biztosítottuk a helyünket a NB II-ben, de korántsem vagyok elégedett, mert a csapat nem hozta ki magából a maximumot. A klubvezetés levonta a tanulságokat: teljesen új koncepció mentén állítjuk össze a következő csapatot, bár akár azt is mondhatnánk, hogy visszatérünk az eredeti elképzelésünkhöz: helyi kötődésű, illetve saját nevelésű tehetségeknek szeretnénk nagyobb lehetőséget adni – mondta Nyerges.

– Teljes vérfrissítésre van szükség, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ebben támaszkodhatunk a saját utánpótlásunkra is. Csábi József vezetőedző szerződése lejár. Sokat beszélgettünk vele a kialakult helyzetről, és úgy döntöttünk, hogy a megbízását a felnőtt csapat mellett nem hosszabbítjuk meg, de tárgyalásokat folytatunk vele arról, hogy visszatérjen a korábban betöltött sportigazgatói székébe. A csapatot Balogh Pálra és Antal Gáborra bízzuk, pontosabban Gábort is átemeljük az utánpótlás mellől.

– Harcos csapatot akarunk látni a pályán. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az alulteljesítőktől megválunk. A játékosok egy része pocsolyának nézi a bajnokságot. Tapicskolnak a langyos vízben, aztán felmarkolják a fizetésüket. Rájuk nem tartunk igény a jövőben. A következő évad arról fog szólni, hogy lehetőséget adjunk a megújuló, „harcos” csapatnak: bizonyítsák, hogy van bennük perspektíva. Ennyi az elvárásunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik