NB II

Alakul a Békéscsaba NB II-es kerete

Több játékossal szóbeli egyezség született.

Bár a hivatásos, nagypályás átigazolási időszak csak 2016. június 9-én (csütörtökön) kezdődik, a Békéscsaba 1912 Előre vezetése már majdnem pontot tett a következő, másodosztályú bajnokságban induló keret végleges kialakítására. Az új érkezőkkel folytatott tárgyalások előrehaladott állapotban vannak – konkrétumokról viszont csak a szerződések aláírása után számolhatnak be – de több játékossal már szóbeli megegyezés született.

Igricz Mihály klubigazgatót edzői vizsgája előtt tudta megkérdezni a hivatalos klubhonlapa mindenkit izgalomban tartó keret kialakításáról.

– Ami az új érkezőket illeti, még nem publikusak az információk – hiszen több játékossal is tárgyalunk, de aláírt kontraktusokról egyelőre nem tudok beszámolni. A 2016–2017-es szezont azonban a következő játékosok már egészen biztosan a Liláknál folytatják: Mursits Roland, Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Bagi István, Huszár Gergő, Pilán Márkó, Spitzmüller István, Takács Péter, Szélpál Norbert, Viczián Ádám, Tóth Dániel, Birtalan Botond, Szalai Dániel. Közel a megegyezés Beszterczei Attila, Fabio Nascimento de Olivera (magyar) és Konyecsni Zoltán labdarúgóinkkal. Balog Zsolt, Juhász György, Hudák Martin és Máthé Gábor játékosainkkal pedig még le kell ülnünk tárgyalni. Várhatóan négy-öt élvonalbeli és/vagy NB I-es bajnokságokat megjárt játékos – köztük egy kapus – érkezését aposztrofáljuk, és amennyiben minden a terveink szerint alakul, egy ütőképes és mindenféle szempontból ideális játékosállománnyal kezdhetjük meg a felkészülést.

A szakmai stábban is lesznek változások.

– Ahogy azt korábban már említettük a szakmai stábban is voltak-lesznek változtatások. A szertárosi teendőket Baukó András nyugdíjba vonulása után egy fiatal, agilis kollégánkra szeretnénk bízni – akivel szóban már meg is állapodtunk, de a nevét csak a megfelelő dokumentumok aláírása után fogjuk nyilvánosságra hozni. A végleges keretet 2016. június 20-ig mindenképp igyekszünk kialakítani, hogy a felkészülést már közel teljes létszámban kezdhesse meg csapatunk. Nyilván lesznek olyanok, akik később csatlakoznak majd – hiszen az igazolási időszak egészen augusztus 31-ig tart, addig lehetőségünk lesz játékosok szerződtetésére. Örvendetesnek tartom, hogy a jövőbeni keretben több olyan, megyei születésű és saját nevelésű, fiatal labdarúgó is helyet kaphat, akiknek volt már lehetőségük az élvonalban is bemutatkozni, a harmadosztályban pedig megízlelték a bajnoki meccsek ízét. Számukra mindig lesz hely és játéklehetőség Békéscsabán, hiszen a klubhűséget és megfelelően elvégzett edzésmunkát és hozzáállást klubunk fontosnak tartja. Ez a tendencia és elv utánpótlás labdarúgóink számára is példát mutathat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik