NB II

NB II: hajrágóllal győzött a Kövesd

A ZTE is behúzta a három pontot, kiesett az Ajka.

Az NB II 28. fordulójában a mezőkövesdi csapat nagy nehézségek árán, de végül egy 84. percben szerzett találattal fontos három pontot szerzett a felcsúti Pancho Arénában. A Mezőkövesd Zsóry Twitter oldala szerint főleg a második félidőben volt nagy fölényben a vendég csapat, és két alkalommal is tizenegyest kértek számon Szabó Zsolt játékvezetőn. A 84. percben azonban Frőhlich 15 méteres lövése a hálóban kötött ki, így megnyerték a borsodiak a találkozót.

A kövesdiekhez hasonlóan a vetélytárs Zalaegerszeg is csak az összecsapás végén tudta áttörni a kisvárdaiak védelmét. A 79. percben Bedi szerezte meg az első gólt, majd három perccel később Babati volt eredményes tizenegyesből. Ezzel a győzelemmel a ZTE továbbra is ott van a Mezőkövesd nyomában a harmadik helyen.

A soroksári együttes magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Balmazújváros ellen, ezzel pedig egy pontra közelítették meg a hajdúságiakat a tabellán. Már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, a második játékrészben pedig Huszák vezérletével még hármat berámoltak a Balmazújváros kapujába.

Ajkán sem unatkozhattak a nézők az utolsó másodpercekben, hiszen 1-1-es állásnál a 93. percben érkezett Hegedűs Csaba, és megszerezte a győztes gólt. Ez a találat pedig azt jelentette, hogy az ajkaiak búcsúznak a másodosztálytól.

A kiesési rangadón a Szigetszentmiklós egy utolsó percben szerzett góllal megszerezte a győzelmet, így pontban beérték az újvárosiakat.

NB II, 28. forduló

SZTK-Erima – Dunaújváros 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Vólent (tizenegyesből 38.), Kovács J. (90.), illetve Szellák (5.)

Kiállítva: Hevesi-Tóth T. (68. – SZTK-Erima)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Swietelsky-Soproni VSE 0-0

Soroksár SC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Mihály (6.), Bajzát (43.), Huszák (50., 65.), Gárdos (86.)

FC Ajka – Vác FC 1-2 (0-1)

Gólszerzők: Pálai (75.), illetve Majoros (44.), Hegedűs (93.)

Aqvital FC Csákvár – BFC Siófok 1-0 (0-0)

Gólszerző: Domján (76.)

Zalaegerszegi TE FC – Kisvárda-Master Good 2-0 (0-0)

Gólszerzők: Bedi (79.), Babati (tizenegyesből, 82.)

Budaörsi SC – Mezőkövesd-Zsóry FC 0-1 (0-0)

Gólszerző: Frőhlich (84.)

Kiállítva: Szabó V. (89. – Budaörs)

Vasárnap:

20 óra Gyirmót FC Győr – Szolnoki MÁV FC

Olvasói sztorik