NB II

Glázer: A győzelemmel már zsebben a feljutás a Kövesdnek

A Rangadó.hu-nak Glázer Róbert értékelte a Budaörs SC - Mezőkövesd-Zsóry összecsapást.

Az NB II 28. fordulójában a Mezőkövesd nagyon fontos három pontot hozott el a budaörsiek ideiglenes otthonából, a Puskás Arénából. Frőhlich Roland a 84. percben szerezte a győztes találatót, ezzel 1-0-ra nyert csapata. Pintér Attiláék ezzel továbbra is a feljutó, második helyen tanyázik, két ponttal megelőzve a Zalaegerszeget. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Glázer Róbert, aki elmondta véleményét a látottakkal kapcsolatban.

– Két nagyon jól felkészített csapat játszott egymás ellen. Lehetett látni, hogy a Mezőkövesd szeretné megvalósítani az elképzeléseit, és annak szellemében léptek pályára, hogy a feljutáshoz be kell gyűjteni a három pontot. A hazaiak azonban kellőképpen feltérképezték ellenfelüket, és nagyon masszívan játszottak a kilencven perc során. Az első félidő első húsz percében odaszegezte a kapujához a budaörsieket a vendég együttes. Voltak gólszerzési lehetőségeik is, viszont a játékrész vége felé már kijött a szorításból a hazai csapat, és előttük is adódott két nagy helyzet. A másodosztályhoz viszonyítva kimondottan élvezetes, jó mérkőzés volt. Az első 45 perc krónikájához még hozzátartozik, hogy nem adtak meg egy gólt a budaörsieknek. A játékvezető az egész mérkőzés során nagyon jól vezette a mérkőzést, a vendégek két büntetőt is számon kértek rajta a második félidőben, de véleményem szerint mindkét szituációnál jó döntést hozott Szabó Zsolt. Fordulás után mindent egy lapra feltéve támadott a Kövesd, nagyon beszorították ellenfelüket, akik azonban szervezetten futballoztak. Végig azt lehetett érezni, hogy a jobbik csapat a Mezőkövesd, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a Budaörs is a szebbik arcát mutatta, és az előző fordulókhoz képest egyértelműen látható volt a javulás. Meg kellett azonban hajolniuk a nagyobb tudás előtt, mert a borsodiak szépen fociztak, és szép gólt is rúgtak, megérdemelten nyertek. Annak ellenére, hogy Pintér Attila azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy célfutball kell, ez egyáltalán nem így történt, és a kombinatív játék jellemezte a vendégek támadásait. Nagyon fontos három pontot szereztek, amivel véleményem szerint már zsebben is van a feljutásuk – zárta az értékelést Glázer Róbert.

A hátralévő két fordulóban a Siófok, és a Dunaújváros ellen kell győzedelmeskedniük a kövesdieknek, ahhoz, hogy jövőre újra az első osztályban szerepelhessenek. A másik feljutásért küzdő csapat, a ZTE a Soroksárt, és az Ajkát fogadja hazai pályán.

Olvasói sztorik