NB II

Három-négy minőségi labdarúgót igazolna nyáron az NB I újonca

A Gyirmótnál a győri szurkolókra is számítanak.

Nagyot fordult a világ egy év leforgása alatt Győr-Moson-Sopron megyében. Tavaly kizárták az élvonalból és a harmadosztályba száműzték a Győri ETO csapatát, a térség zászlóshajója ettől fogva az NB II-es Gyirmót együttese lett. A helyzet mostantól tovább élesedik, ugyanis a bajnoki címet szerző és a történelme során első ízben legmagasabb osztályba jutó gyirmótiak egyre látványosabban szerepelnek, miközben a Győri ETO szenved az NB III-ban. A Gyirmót FC NB II-es bajnokcsapatának edzőjét arról kérdezte a hlsz.hu, hogy érzi-e már a mindennapokban klubjának megnövekedett respektjét?

– Egyelőre ebből nem sokat érezni, hiszen még tart a bajnokság. Akkor számítok majd komolyabb változásra, ha elkezdődik a következő idény, amikor már a legjobbak között leszünk mi is – válaszolt Bene Ferenc. – Büszke vagyok a szakmai stábomra, a játékosaimra, és arra, hogy a diósgyőri utánpótlásnál már megismert edzésmódszerem itt is jól működik. A pontvadászat vége előtt több fordulóval már bajnokok vagyunk, valóra váltva ezzel a gyirmótiak több éves álmát.

Adódik a kérdés: átszállójegyet vesznek az NB I-be, vagy hosszabb távra terveznek?

– A másodosztály és az első osztály között húsz-harminc százalékos minőségi különbség van. Szerencsére nálunk a tervszerű munkának köszönhetően építhetünk a mostani bajnokcsapatra, és csak három-négy minőségi, a jelenlegi állományhoz képest jobb képességű labdarúgó leigazolására lesz szükség. A feltételek megléte esetén hosszú távon is biztosíthatjuk helyünket a legjobbak között. A Győri ETO, mint tradicionális klub, mindig megmarad a térség elitcsapatának, de számítok a lokálpatrióta helyi közönségre, akik megtölthetik majd az öt és félezres új arénánkat. Képesek vagyunk önálló életre akár a régi fényében ragyogó Győri ETO mellett is.

A szakember arról is beszélt, hogy körvonalazódnak-e már klubtulajdonosi oldalról a folytatás paraméterei.

– Ez még csak a közeljövőben lesz aktuális kérdés. Tény, hogy még le kell ülnünk tárgyalni a folytatásról, meg kell ismernem az NB I-es szerepléshez rendelkezésre álló hátteret, át kell alakítani a klub struktúráját, és stratégiáját. Lehetőségek szempontjából jól állunk. Az élvonalra alkalmas stadion mellett három edzőpályánk is van, de klubszinten számtalan területen kell még fejlődnünk, hogy megüssük az élvonalban elvárt mértéket.