NB II

FOTÓK: felborult a gyirmóti szurkolók busza

Hárman súlyosan megsérültek, egyiküket mentőhelikopter vitte kórházba.

Vasárnap délelőtt sajnálatos balesetet szenvedtek a Zalaegerszegre igyekvő Gyirmót-szurkolók. A balesetben három szimpatizáns szenvedett súlyosabb sérüléseket, kettejüknek bordája törött, egyikük pedig gerinchúzódást szenvedett, de törést nála nem állapítottak meg az orvosok – derül ki a gyirmóti klubhonlapközleményéből.

Minden rászorulót ambulásan elláttak, a könnyebb sérülést szenvedőket pedig haza is engedték. Azon szurkolók, akik tehették, egy mentesítő busszal tovább folytatták útjukat szeretett csapatuk mérkőzésére. Bár a ZTE Arénában nyernie nem sikerült a Gyirmótnak, de a hazai klub vezetői és szurkolói is jelesre vizsgáztak sportszerűségből, ugyanis megtapsolták a mérkőzésre tartó, illetve oda el is látogató fanatikusokat, akik a történtek után is – amennyire ilyenkor lehetséges – buzdították a csapatukat.

Korábban írtuk:

Az NB II-ben szereplő Gyirmót szurkolói busza vasárnap délelőtt Zalaegerszegre menet árokba borult – értesült a Nemzeti Sport.

A mintegy 30 gyirmóti drukkert szállító autóbusz Pápát elhagyva, Kup község után szenvedett balesetet.

A vasárnap délelőtt történt baleset helyszínén nagy erőkkel kezdődött meg a sérültek mentése. A rendőrök mellett tűzoltóautók és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A Rangadó.hu a klub egyik alkalmazottjától megtudta, két súlyos sérült van, egy kulcscsont- és kéztöréses szurkoló, illetve az egyik fanatikus gerincsérülést szenvedett – utóbbit mentőhelikopter vitte kórházba. A kisebb sérülést szenvedőket a helyszínen ellátták, a többségnek szerencsére az ijedtségen kívül nem lett baja. Utóbbiak folytatni akarják az utat, a klub pedig már küldött is utánuk egy új buszt.

A gyirmóti szurkolókkal rendszerint együtt utazik Kovács István, nyugalmazott megyei sportigazgató, aki azonban most nem ült a buszon. Elmondása szerint ebben a kanyarban korábban az ETO kézilabdásainak busza is szenvedett már balesetet. Kovács István minden sérültnek jobbulást kívánt – teszi hozzá a Kisalföld.

Az NB II-ben listavezető Gyirmót 15 órától lép pályára a tabellán 3. helyen álló ZTE otthonában.

Olvasói sztorik