NB II

Simon András nem akarja elkiabálni a feljutást

A gyirmóti csatár majd csak akkor dől hátra, ha matematikailag is bajnokok.

Az NB II hétvégi rangadóján a listavezető Gyirmót FC 2-1-re legyőzte a szintén feljutásért harcoló Mezőkövesd Zsóryt. A győztes találatot a 76. percben szerezte Simon András. A mérkőzés végén azonban majdnem sikerült egalizálniuk a vendégeknek, de Nicorec kihagyta a tizenegyest.

– Szerencse is kellett a győzelmünkhöz úgy érzem, hiszen a Kövesd a nyolcvannyolcadik percben elhibázta a büntetőt, de ezen kívül véleményem szerint végig kézben tartottuk a mérkőzést. Nagyon örülök a gólomnak, szenzációs beadást kaptam Boritól, nekem már egyáltalán nem volt nehéz dolgom – kezdte az értékelést a Rangadó.hu-nak a második hazai gólt szerző csatár.

Ez a gól pedig azt jelentette, hogy a gyirmótiak előnye már tizenegy pont a második Zalaegerszeg, és tizenkét pont a harmadik Mezőkövesd előtt. Ilyen helyzetből szinte már csoda kategória lenne, ha nem jutna fel Bene Ferenc csapata, Simon András azonban még óvatosan fogalmaz ezzel kapcsolatban.

– Először húzzák meg azt a bizonyos vonalat. Amíg nem biztos a feljutásunk, addig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Az a célunk, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk az első helyet, addig teljesen felesleges az első osztályról, vagy a lehetséges erősítésekről gondolkozni. Én személy szerint azon vagyok, hogy minél több gólt szerezzek a hátralévő mérkőzéseken, és ezzel együtt behúzzuk minden egyes találkozón a három pontot.

A bajnokság éllovasa hétvégén a problémákkal küzdő Dunaújváros csapatához látogat, ahol szintén egyértelmű esélyesei az összecsapásnak.

– Idegenben mindig nehéz, és nem szabad őket lebecsülni, hiszen biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Nem lesz könnyű mérkőzés, de mi vagyunk az esélyek, és élni is szeretnénk ezzel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik