NB II

Kimaradt a tizenegyes, legyőzte a Gyirmót a Mezőkövesdet

Öt nyertes meccs után rangadót veszített Pintér Attila csapata az NB II-ben.
NB II, 22. forduló
Gyirmót FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
Gyirmót, játékvezető: Bognár T.
Gyirmót: Sebők Zs. – Nagy S., Szekeres, Balogh B., Völgyi – Horváth A., Kiss M. – Beliczky (Madarász, 63.), Bori, Simon Attila (Gyurján 63.) – Simon András (Tóth N., 78.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Tóth B. (Orosz M., 78.), Rácz (Nicorec, 66.), Frőhlich (Sós B., 51.), Vági, Szatmári, Hegedűs D., Molnár G., Szilvási, Szeles. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Völgyi (20.), Simon András (75.), illetve Molnár G. (37.)

Rangadó zárta az NB II 22. fordulóját. A listavezető Gyirmót vendége a harmadik helyezett, kilenc ponttal kevesebbet gyűjtő Mezőkövesd volt.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót: a huszadik percben Völgyi Dániel keresztbelőtt labdájába senki sem ért bele, így az a hosszú sarokban kötött ki (1-0). Egy újabb veszélyes lövés centikkel kerülte el a vendégkaput, majd Fótyik is veszélyezetetett a másik oldalon. A 37. perc hozta meg az egyenlítő gólt: Molnár Gábor vette be Sebők kapuját (1-1) – derül ki a gyirmóti klubhonlaptudósításából.

A 75. percig kellett várni a következő gólra: Madarász ugratta ki a jobb oldalon Borit, akinek remekre szabott beadására Simon András érkezett és védhetetlenül a kapuba csúsztatott (2-1). A 88. percben egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Nicorec azonban egy buktatásért megítélt büntetőt a lécre lőtt.

Eggyel volt jobb Bene Ferenc listavezető csapata Pintér Attila tanítványainál, így magabiztosan őrzi előnyét az élen az üldözőkkel szemben. A Gyirmót november óta veretlen a másodosztályban, míg a Mezőkövesd zsinórban öt megnyert bajnoki után szenvedett vereséget.

Szombaton játszották:

Szolnoki MÁV FC – Vác FC 0-1

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budaörsi SC 2-0

Kisvárda Master Good – Szigetszentmiklósi TK-Erima 5-0

Soroksár SC – FC Ajka 1-0

Aqvital FC Csákvár – Dunaújváros PASE 4-0

Zalaegerszegi TE FC – BFC Siófok 3-0

Pénteken játszották:

Swietelsky-Soproni VSE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2

Olvasói sztorik