NB II

Csank János cáfol: „Soha nem edzettünk hármat szezon közben”

A ZTE mestere szerint a keret jelenleg nem alkalmas az NB I-re.

A Nemzeti Sport Online keddi információi szerint az elmúlt időszakban gyengén teljesítő Zalaegerszeg játékosai túledzettségre panaszkodnak, a cikkben többek között azt is megemlítik, hogy a vezetőedző, Csank János három edzést is tart nekik egy nap. A Rangadó.hu megkérdezte Csankot is a témáról.

– A cikk megjelenésre után a csapat keresett meg engem, és elmondták, hogy az információ nem tőlük jött, semmi ilyenről nincsen szó. Utána is érdeklődtek, és nem játékos mondott ilyet, hanem egy csapatközeli személy – nyilatkozta Csank.

– Egyébként sem hiszem, hogy ilyesmiről szó lehetne. Több pihenőnapunk is volt. Az sem igaz, hogy három foglalkozást tartottam volna egy nap. Ugyanúgy edzettünk, mint idáig. Délelőtt teremben erősítő edzéseink vannak, délután pedig stadionunk felújítása miatt csak távolabb tudunk gyakorolni. Arra a pályára sétálni szoktunk, ami 35-40 perc. Ezt értelmezhették talán három edzésként… – mondta erről a mester, aki azt is elárulta, ez már nyár óta így van és soha életében nem tartott még három edzést szezon közben.

– Bizonyára vannak fáradtabb futballistáim, de nem hinném, hogy ez okozná a problémáinkat. Ezek csak sablonszövegek – állította Csank.

Ezek alapján érdekes kérdés lehet, hogy ki volt az, aki fals információkkal szolgált a médiának, a vezetőedző azonban nem foglalkozik ezzel.

– Az öltözőben lezajlott tulajdonosi beszélgetés alatt az is elhangzott, hogy ez öltözői titok, nem szivároghat ki. Aztán mire bejöttünk az edzésről, már minden fent volt az interneten… Hogy ki csinálja ezt, nem tudom, de nem is érdekel – válaszolta a harmadik helyen álló ZTE edzője.

De ha túledzettség nem, akkor mi lehet a probléma?

– A Mezőkövesd elleni bajnoki rangadó volt, háromesélyes. Elvesztettük. A Vác már kevésbé elfogadható. Ellenfelünk jól játszott, de egyéni hibákat vétettünk. A balmazújvárosi vereség egy kapkodós, ideges mérkőzés végén született. Majréztunk, de azért a második félidőben stabilan játszottunk és egy megpattanó lövés okozta vesztünket. Ez így rosszul néz ki, elismerem – foglalta össze az elmúlt heteket Csank, majd hozzátette, hogy utóbbi meccsen például egyetlen fiatal sem játszott a vendéglátóknál, ami más csapatok ellen nem így van.

Arra a kérdésre, mit hoz a jövő, ha elmarad a feljutás, a rutinos mester azt válaszolta, hogy kétéves szerződést írt alá a ZTE-vel, és a keretről már első ránézésre is látta, hogy jelenleg nem alkalmas az NB I-re. Éppen ezért csakis a második idényben számolhatnak a magasabb szintre lépéssel, az eddigi helyezés pedig elsősorban annak volt betudható, hogy a Mezőkövesd várakozáson alul teljesített az őszi szezonban.

Olvasói sztorik