NB II

Nehéz meccset nyert meg a Pintér-csapat Zalaegerszegen

A Mezőkövesd egy félidőt emberhátrányban játszott a másodosztály 18. fordulójának rangadóján.
NB II, 18. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 3215 néző. Játékvezető: Iványi
ZTE: Szappanos – Forgács, Szakály A., Szalkai, Wittrédi (Patvaros, a szünetben), Gyagya (Koller, 52.), Króner (Bailo, 58.), Horváth R., Daru, Városi, Nagy T. Edző: Csank János
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Tóth B. (Sós B., 91.), Heffler (Rácz F., 63.), Frőhlich, Devecseri, Vági, Szatmári, Hegedűs, Molnár G. (Szilvási, 54.), Szeles. Edző: Pintér Attila
Gólszerző: Devecseri (32.)
Kiállítva: Frőhlich (46.)

A második Zalaegerszeg a hetedik Mezőkövesdet fogadta az NB II 18. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Az első percekben Szappanost dolgoztatták meg a vendégtámadók, majd negyed óra elteltével Horváth tűnt el gyanús körülmények között a kövesdi tizenhatoson belül. A 17. percben Heffler kapott remek indítást, egy az egyben vezette Szappanosra a labdát, aki hatalmas bravúrral védett, majd a lecsorgó labdát Heffler kisodródott helyzetből keresztbe lőtte a kapu előtt.

A 32. percben Devecseri Szilárd góljával szerzett vezetést a Mezőkövesd: egy szögletnél került a hosszún helyezkedő védő elé a labda, aki fejjel csak maga elé tudta bólintani a túl mélyre érkező játékszert, azonban másodjára lábbal a hálóba kotorta azt (0-1). A folytatásban a Zete csak kapufáig jutott, így a szünetre egygólos mezőkövesdi előnnyel mehettek a csapatok.

A második félidő első másodperceiben Frőhlich kapott sárga lapot: ez a második volt neki, ahogy kijött a pályára, azzal a lendülettel mehetett is zuhanyozni. A kiállítás rányomta bélyegét a játék képére: a ZTE saját kapuja elé szorította a vendégeket, folyamatos veszélyt jelentett Dombó kapujára.

A Mezőkövesd védelme, illetve a remekül záró Dombó azonban állta a sarat, amikor mégsem, akkor pedig a kapufa segítette ki a vendégeket: kihúzta kapott gól nélkül a Mezőkövesd, így nagyon fontos három pontot szerzett idegenben.

Szombaton játszották:

Swietelsky-Soproni VSE – Budaörsi SC 2-0

Aqvital FC Csákvár – FC Ajka 3-1

Gyirmót FC – Soroksári SC 1-0

Szolnoki MÁV FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-1

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda-Master Good 1-2

Vác FC – BFC Siófok 0-1

Pénteken játszották:

Dunaújváros PASE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-3

Olvasói sztorik