NB II

Győzelemmel kezdett a Gyirmót

Első tavaszi bajnokiját 2-1-re nyerte meg a Szeged ellen az NB II listavezetője.
NB II, 16. forduló
Gyirmót FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-1 (1-1)
Gyirmót, játékvezető: Oláh G.
Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Szekeres, Völgyi – Madarász, Kiss M. – Bori, Simon András (Tóth N., 71.), Vass (Máté J., 61.) – Simon Attila (Horváth A., 81.). Edző: Bene Ferenc
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth G., Farkas, Zabari – Berde, Oláh (Andorka, 85.), Coroian (Király, 61.) – Szabó P., Germán, Obot (Hegedűs, 83.). Edző: Klausz László
Gólszerzők: Simon András (5.), Balogh B. (78.), illetve Berde (7.)

A másodosztály éllovasa, a Gyirmót a Szegedet fogadta a bajnokság 16. fordulójában.

Bekezdtek a csapatok: az ötödik percben Simon András egy beadást a felső lécre továbbított, majd a kipattanót az alsó sarokba lőtte (1-0). Két perccel később Berde István Zsolt révén egyenlített a Szeged: egy szabadrúgás után fejelt a hazai kapuba (1-1). A gólváltás után inkább a küzdelem dominált: fél óra elteltével Völgyi szöglete jelentett komolyabb veszélyt, de a kapura tekert labda fölé szállt.

Továbbra sem forogtak igazán veszélyben a kapuk, a nehezebb talaj miatt is inkább egymással harcoltak a felek – 1-1-gyel zárult az első félidő.

Nem változott a játék képe a második félidőben sem: Szabó ziccerénél Sebők védett nagyot, ezen kívül azonban nagyon nagy lehetőséget nem jegyezhettünk fel. A hajrára a Szeged talált inkább magára, de gólt a Gyirmót szerzett: a 78. percben a hetedik hazai szöglet nagyon pontosan érkezett középre, Balogh Béla pedig a hálóba fejelt (2-1). Egy góllal volt jobb az éllovas: 2-1-es sikerrel nyitotta a tavaszt a Gyirmót.

A szombati eredmények:

Swietelsky-Soproni VSE – FC Ajka 2-0

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Budaörsi SC 0-4

Aqvital FC Csákvár – Kisvárda-Master Good 3-3

Vác FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1

Szolnoki MÁV FC – Soroksári SC 0-3

Dunaújváros PASE – BFC Siófok 1-2

Zalaegerszegi TE FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 3-0

Olvasói sztorik